Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 504 de război: Președintele american și președintele turc discută despre sprijinul acordat Ucrainei

  • Cei doi lideri au discutat despre chestiuni regionale de interes comun, cum ar fi sprijinul lor pentru Ucraina și importanța menținerii stabilității în Marea Egee.
  • Biden și Erdogan s-au întâlnit marți la summitul NATO de la Vilnius, Lituania, unde au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale și au schimbat opinii privind prioritățile în domeniul apărării și economiei.
  • Președintele SUA, Joe Biden, l-a felicitat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru acordul încheiat cu premierul suedez, care ar permite aderarea Suediei la NATO.

Update ora 05:00

Fostul vicepreședinte Mike Pence a declarat că aderarea Ucrainei la NATO nu ar trebui să fie luată în considerare în timpul războiului și ar trebui să aștepte până „după ce războiul este câștigat”.

„Cred că este important, în calitate de lider al lumii libere și arsenal al democrației, ca America să continue să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a lupta, a învinge și a respinge această invazie rusă neprovocată”, a declarat Mike Pence.

Update ora 04:00

Apărarea antiaeriană a Ucrainei respinge un atac în regiunea Kiev pentru a doua noapte consecutiv, potrivit armatei. Rusia a lansat atacuri aeriene spre regiunea Kiev pentru a doua noapte la rând, dar sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei s-au angajat în respingerea atacului, potrivit administrației militare regionale din Kiev.

Update ora 03:00

Ucraina a declarat că a doborât 26 de drone rusești în noaptea, dar două au reușit să treacă și au provocat pagube în Odesa.

O sursă a raportat: „Două drone kamikaze au lovit clădirea administrativă a unei instalații portuare din Odesa: două terminale portuare, inclusiv unul de cereale, au luat foc. Incendiul a fost stins, nu s-au înregistrat pagube critice sau răniți”.

Update ora 02:00

Rishi Sunak a declarat că speră că vor exista „progrese demonstrabile” în vederea unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, dar nu a oferit niciun termen și nu a stabilit nicio condiție pe care țara ar trebui să o îndeplinească înainte de a deveni membră.

Premierul britanic a declarat că „locul de drept al Ucrainei este în NATO”, în timp ce zbura spre summitul de două zile al liderilor.

Update ora 01:00

NATO a declarat într-un plan de ascensiune că viitorul Ucrainei este prioritar în cadrul alianței și că țara se va alătura atunci când „aliații vor fi de acord și condițiile vor fi îndeplinite”, dar nu a reușit să ofere o dată pentru momentul în care acest lucru se va întâmpla.

„Aliații vor continua să susțină și să analizeze progresele Ucrainei în ceea ce privește ascensiunea, precum și reformele suplimentare democratice și ale sectorului de securitate care sunt necesare”, scrie într-un comunicat publicat de membrii alianței.

NATO a declarat că Ucraina nu poate intra în alianță atât timp cât războiul cu Rusia continuă.

Știrea inițială

Președintele SUA, Joe Biden Președintele l-a felicitat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru acordul încheiat cu premierul suedez, care ar permite aderarea Suediei la NATO, potrivit Casei Albe.

Biden și Erdogan s-au întâlnit marți, la summitul NATO de la Vilnius, Lituania. Liderii „au discutat despre eforturile de consolidare a cooperării bilaterale, salutând cea mai recentă rundă de discuții în cadrul mecanismului strategic și făcând schimb de opinii privind prioritățile în domeniul apărării și al economiei”, a precizat Casa Albă într-un comunicat de presă al întâlnirii.

„Ei au discutat, de asemenea, despre chestiuni regionale de interes comun, inclusiv despre sprijinul lor de durată pentru Ucraina și despre importanța păstrării stabilității în Marea Egee”, a adăugat aceasta.

The post LIVE UPDATE. Ziua 504 de război: Președintele american și președintele turc discută despre sprijinul acordat Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code