Flux-stiri

Forbes publică topul celor mai bogați oameni din SUA. 6 state au înregistrat schimbări în rândul miliardarilor în ultimul an

  • 54 de persoane din SUA au o avere de 1.600 de miliarde de dolari, cu 100 de miliarde de dolari mai mult decât anul trecut.
  • Odată cu dispariția lui Bezos, Bill Gates este cel mai bogat rezident al Washingtonului.
  • Golden State se mândrește cu 197 de miliardari, urmat de New York, cu 139, și Florida, cu 107.

Forbes a cercetat SUA pentru a găsi cel mai bogat rezident din fiecare stat și a găsit miliardari aproape peste tot – 47 de state găzduiesc cel puțin un membru al clubului cu zece cifre. Împreună, aceste 54 de persoane au o avere de 1.600 de miliarde de dolari, cu 100 de miliarde de dolari mai mult decât anul trecut, conform Forbes.

În Louisiana, averea estimată la 9,1 miliarde de dolari a unui nou miliardar l-a catapultat pe listă: Todd Graves, fondatorul și directorul general al lanțului de fast-food cu pui prăjit Raising Cane’s, preia titlul de la Gayle Benson, a cărei proprietate asupra echipei NFL New Orleans Saints și NBA New Orleans Pelicans îi asigurase anterior locul de cea mai bogată persoană din Louisiana.

Alte șase state au înregistrat, de asemenea, schimbări în rândul celor mai bogate persoane în ultimul an, deoarece unii dintre cei mai bogați americani au decis să își mute reședința principală. Jeff Bezos a anunțat într-o postare pe Instagram din noiembrie că se va muta din nou în Florida, spunând că părăsește Seattle pentru orașul său natal Miami, pentru a fi mai aproape de părinții săi. De asemenea, mutarea sa în Sunshine State, cu taxe reduse, vine la doi ani după ce Washingtonul a introdus un impozit de 7% pe câștigurile de capital pe termen lung ajustate ale rezidenților. Bezos a cumpărat deja trei case în buncărul miliardarilor din Miami pentru o sumă totală de 237 de milioane de dolari, iar acum îi numește vecini pe Tom Brady, Jared Kushner și Ivanka Trump.

Odată cu dispariția lui Bezos, Bill Gates este cel mai bogat rezident al Washingtonului, deși a coborât în clasamentul averilor la nivel mondial, ajungând recent pe locul 9, cel mai scăzut din ultimele decenii.

Mark Zuckerberg revendică primul loc în California nu din cauza unei mutări, ci din cauza unei creșteri a averii sale, deoarece acțiunile Meta aproape că și-au triplat valoarea în ultimul an, în urma disponibilizărilor masive din cadrul companiei și a investițiilor continue în inteligență artificială și metavers. El îl depășește pe cel mai bogat de anul trecut, Larry Page, deoarece creșterea Meta a depășit-o pe cea a Alphabet. De asemenea, Zuck l-a devansat pe Larry Ellison, pe care Forbes l-a catalogat anul trecut ca fiind cel mai bogat din Hawaii, dar ale cărui rapoarte de vot indică faptul că statul de aur este încă domiciliul său principal.

Fondatorul Ebay, Pierre Omidyar, care s-a mutat în Hawaii în 2006, își recapătă dreptul de a se lăuda ca fiind cel mai bogat rezident al statului, în ciuda faptului că Bezos, Ellison și Zuckerberg dețin cu toții proprietăți (în cazul lui Ellison, aproape o insulă întreagă) în acest stat.

Ceilalți doi miliardari care au urcat în topul statelor lor: Ernest Garcia II, proprietarul DriveTime Automotive, dealer de mașini second-hand din Phoenix și acționar majoritar al dealerului online de mașini second-hand Carvana, care l-a depășit pe Arturo Moreno, proprietarul Los Angeles Angels. Cei doi s-au asociat pentru a cumpăra firma de panouri publicitare Clear Channel Outdoor Holdings anul trecut. În Connecticut, Steve Cohen, fondator al firmei de fonduri speculative Point72 Asset Management, l-a înlocuit pe Ray Dalio, fondator al Bridgewater Associates, cea mai mare firmă de fonduri speculative din lume, ca cel mai bogat rezident al statului.

Alaska, Delaware și Virginia de Vest sunt singurele trei state care încă nu au un miliardar. În cazul Virginiei de Vest, însă, Brad Smith, CEO al Intuit, pensionat și președinte al Universității Marshall, se apropie de clubul celor trei cecuri, pe fondul unei creșteri de peste 50% a acțiunilor Intuit în ultimul an, ceea ce ridică averea lui Smith la o valoare estimată la 900 de milioane de dolari.

În alte state sunt multe persoane care se luptă pentru primul loc. Acest lucru este valabil în special pentru Golden State, care se mândrește cu 197 de miliardari, urmat de New York, cu 139, și Florida, cu 107.

Citește și:

The post Forbes publică topul celor mai bogați oameni din SUA. 6 state au înregistrat schimbări în rândul miliardarilor în ultimul an appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 76 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code