Flux-stiri

Un politician din Suedia a stârnit revolte plănuind să ardă Coranul. Trei persoane au fost rănite, iar mai multe vehicule au fost incendiate

  • Cel puțin trei persoane au fost împușcate de poliție în timpul protestelor împotriva unui grup de extremă dreapta din Suedia, în urma unor revolte care au izbucnit în ultimele zile în întreaga țară.
  • Protestele au izbucnit în contextul în care politicianul danez de extremă dreapta, Rasmus Paludan, a plănuit să efectueze arderi de Coran în diferite orașe.
  • În ultimele zile, poliția și protestatarii au fost implicați în confruntări grave în care mai mulți polițiști au fost răniți și mai multe vehicule au fost incendiate.

În ultimele zile, mai mulți polițiști suedezi au fost răniți și mai multe vehicule au fost incendiate în Suedia, iar cel puțin trei persoane au fost împușcate de poliție în timpul protestelor împotriva unui grup de extremă dreapta din Suedia, informează Sky News.

Poliția suedeză a declarat că a tras focuri de avertisment în timpul unei revolte într-un oraș din estul țării pentru a dispersa protestatarii furioși din cauza demonstrațiilor din ultimele zile ale unui grup danez anti-islam din Suedia. Trei persoane au fost rănite ușor în timpul ciocnirilor.

Revolte au izbucnit în ultimele zile în întreaga țară după ce politicianul danez de extremă dreapta Rasmus Paludan a plănuit să efectueze arderi de Coran în diferite orașe.

Duminică, o mulțime de aproximativ 150 de persoane a aruncat cu pietre în ofițerii de poliție și a dat foc la mașini în orașul Norrkoping, din estul țării.

În unele locuri, contramanifestanții au atacat poliția înainte de demonstrațiile de extremă dreapta planificate. Prim-ministrul Magdalena Andersson a condamnat violențele.

Poliția a răspuns protestului trăgând focuri de avertisment, dar trei persoane au fos rănite și duse la spital.

„Trei persoane se pare că au fost lovite de ricoșeu și sunt acum îngrijite la spital. Toți cei trei răniți sunt arestați pentru suspiciune de infracțiune”, a declarat poliția într-o declarație online, adăugând că niciuna dintre răni nu a pus viața în pericol, potrivit Reuters.

Poliția a declarat că situația din Norrkoping era calmă duminică seara.

În ultimele zile, poliția și protestatarii au fost implicați în confruntări grave în care mai mulți polițiști au fost răniți și mai multe vehicule au fost incendiate.

Extremistul danezo-suedez, Rasmus Paludan, care conduce mișcarea Stram Kurs sau Linia dură, a declarat că a ars cel mai sacru text al islamului și că va repeta acțiunea.

Cel puțin 16 ofițeri de poliție ar fi fost răniți și mai multe vehicule de poliție au fost distruse în timpul tulburărilor de joi, vineri și sâmbătă, în locuri unde gruparea de extremă dreapta a planificat evenimente, inclusiv în suburbiile Stockholmului și în orașele Linköping și Norrköping.

Violențele au început joi, după o demonstrație organizată de Rasmus Paludan. Acesta, care a avut permisiunea de a organiza o serie de demonstrații în Suedia în timpul weekend-ului de Paște, este cunoscut pentru arderea Coranului.

The post Un politician din Suedia a stârnit revolte plănuind să ardă Coranul. Trei persoane au fost rănite, iar mai multe vehicule au fost incendiate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code