Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 572 de război în Ucraina. Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk, a fost recucerită de Ucraina

  • Ucraina a recucerit Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.
  • Zona de la sud-vest de Bakhmut a fost un punct central pentru contraofensiva Ucrainei în est pe parcursul verii.
  • „Astăzi aș dori să recunosc în mod special războinicii care recâștigă treptat teritoriul Ucrainei în zona Bakhmut”, a spus Zelensky în discursul său de noapte.

Update ora 05:00

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au doborât 3 drone ucrainene deasupra sud-vestului Crimeei.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea și un important port la Marea Neagră, a declarat că resturile celei de-a treia drone doborâte au căzut peste terenuri agricole și că nu au fost înregistrate pagube.

Știrea inițială

Ucraina a recucerit Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.

Biroul lui Zelensky a postat o fotografie pe rețelele de socializare mai devreme în cursul zilei, indicând că Ucraina a eliberat această zonă cheie care a fost critică pentru contraofensiva Ucrainei în est.

Având în vedere că este a patra lună a contraofensivei, Ucraina a fost supusă unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a convinge partenerii occidentali cheie că forțele ruse pot fi respinse.

„Astăzi aș dori să recunosc în mod special războinicii care recâștigă treptat teritoriul Ucrainei în zona Bakhmut”, a spus Zelensky în discursul său de noapte.

Zona de la sud-vest de Bakhmut a fost un punct central pentru contraofensiva Ucrainei în est pe parcursul verii, iar Zelensky va fi dornic să evidențieze acest succes aparent atunci când se va întâlni cu liderii mondiali, printre care președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în viitoarea sa călătorie în SUA săptămâna aceasta pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. Ziua 572 de război în Ucraina. Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk, a fost recucerită de Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code