Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 94 de război. Ucraina nu cedează nici un centimetru din teritorii Rusiei

  • În Donbas, forțele ruse au bombardat peste 40 de localități și amenință să închidă ultima cale principală de scăpare pentru civili.
  • Rușii au blocat navigația tuturor ambarcațiunilor, inclusiv a celor de pescuit. Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pescarii nu și-au putut efectua activitatea.
  • Militarii lui Putin au bombardat un centru de asistență umanitară și au avariat o mașină care livra alimente în regiunea Lugansk.

UPDATE ORA 05:00

Pentagonul va cumpăra rachete antiaeriene Stinger pentru peste 600 de milioane de dolari

Departamentul american al Apărării a atribuit un contract contractorului de apărare Raytheon pentru achiziționarea de Stinger și echipamente asociate.

UPDATE ORA 04:00

De ce are Rusia un oarecare succes în estul Ucrainei?

Are legătură cu faptul că trupele rusești avansează pe o suprafață mai mică și cu geografia terenului

,,Donbass este un teritoriu diferit. Este mai plat, mai deschis, cu multe câmpuri, orașe și sate mici. Și pentru că se află în estul Ucrainei, este mai aproape de granițele Rusiei, de lanțurile de aprovizionare și de resursele acesteia. Acum se mișcă mai prudent pentru a nu merge prea departe „, a spus Kirby.

Un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării a adăugat că avansul rusesc în Donbass este limitat de faptul că trupele nu vor să se desprindă de lanțurile de aprovizionare

De asemenea, Pentagonul nu crede că Rusia a reușit pe deplin să facă față provocărilor ofensivei: gestionarea, asigurarea integrării operațiunilor terestre și aeriene.

UPDATE ORA 03:00

50 de muniții explozive au fost recuperate de către DNSNS în timpul unei inspecții în zona de apă a țării. Cele mai multe dintre ele au fost găsite în regiunea Kiev.

Șeful Departamentului de Inginerie a Incendiilor și Dispersie Subacvatică al DSNS din Ucraina, Serhiy Reva, a anunțat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă pentru presa ucraineană și străină.

Lacul Blakitne din satul Gorenka s-a aflat în epicentrul bombardamentelor efectuate de către ocupanți, care au fost depășiți de Kiev. Într-o altă zi, pompierii și scafandrii de la DSNS operează acolo: apa este curățată înainte de începerea sezonului de scăldat. În două zile au fost colectate 10 muniții, inclusiv proiectile de artilerie, proiectile de lansatoare de grenade și muniție explozivă de la sisteme de rachete cu lansare multiplă.


Cineva din Rusia a furat 7 tone de titan din depozitul unei filiale a companiei Tactical Missile Armament Holding Company.

Compania produce rachete aer-sol, rachete aer-aer și turbine eoliene.

Reprezentanții celui mai mare furnizor de arme din Rusia asigură că infractorii au făcut o procură falsă, au pătruns în depozitul din Korolyov și au furat 7.319 kg de materii prime în valoare de 18 milioane de ruble.

UPDATE ORA 02:00

În Harkov au fost raportate explozii

Se presupune că ocupanții ruși lansează Iskanders spre regiunea Harkov de pe teritoriul Belgorodului.

Tulburări din nou în regiunile Kursk și Belgorod

Vești bune pentru locuitorii din regiunea Poltava

Federația Internațională de Hochei pe Gheață a refuzat Rusiei și Belarusului dreptul de a participa la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață din 2023. Turneul ar fi trebuit să aibă loc la Sankt Petersburg, dar decizia a fost anulată în septembrie.


Casa Albă a declarat că se așteaptă la un impact minim asupra SUA și a economiei mondiale în urma unei potențiale intrări în incapacitate de plată a rF. ,,Ne așteptăm ca impactul neîndeplinirii obligațiilor de plată asupra economiei americane și mondiale să fie minim, având în vedere că Rusia se află deja în izolare financiară„, a declarat șefa Casei Albe, Carine Jean-Pierre.

Merită menționat faptul că SUA au pus Rusia în incapacitate de plată pentru bail-in-urile internaționale prin faptul că nu au reînnoit licența Moscovei de a-și plăti deținătorii de obligațiuni.


O acțiune publică fără precedent este în desfășurare în Lituania, o strângere de fonduri pentru Bayraktar TB2. La două zile de la începerea campaniei, majoritatea fondurilor au fost deja colectate – 3 milioane de euro din cele 5 milioane necesare. Campania a fost inițiată de cunoscutul jurnalist lituanian Andrius Tapina.

UPDATE ORA 01:00

Zelenski a amenințat dur rf pentru că a încercat să preia Liman și Severodonetsk.

,,Dacă ocupanții cred că Liman sau Severodonetsk vor fi ale lor, se înșeală. Donbass va fi ucrainean. Pentru că este noi, este esența noastră. Și chiar dacă Rusia va aduce distrugere și suferință peste tot, noi vom reface fiecare oraș și fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală la steagurile noastre ucrainene” a spus Zelenski.

Alți 198 de apărători ucraineni au fost distinși cu premii de stat, dintre care patru post-mortem

Potrivit lui Zelenski, 27 de militari ai Direcției Principale de Informații se numără printre cei premiați.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Luptele pentru pace și libertate continuă și în ziua 94 de război. Ucraina nu cedează nici un centimetru din
teritoriile sale pentru a negocia cu Rusia.

În Donbas, forțele ruse au bombardat peste 40 de localități și amenință să închidă ultima cale principală de scăpare pentru civilii prinși în calea invaziei lor.

Rusia blochează accesul Ucrainei la porturile sale de la Marea Neagră. Exporturile de cereale sunt paralizate, iar impactul este resimțit de către toți comercianții ucraineni. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, aceștia au pierdut milioane de dolari.

Urmează o criză alimentară, a avertizat președintele Zelenski zilele trecute. Se poate observa că navigația nu este densă în partea de vest, fiind prezente doar câteva nave. Evident, aceasta este zona unde au loc lupte, unde există o amenințare reală de mine, precum și de atacuri aeriene” , a transmis Zelenski.

Rușii au blocat navigația tuturor ambarcațiunilor, inclusiv a celor de pescuit. Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pescarii nu și-au putut efectua activitatea

,,Tot traficul naval a fost complet oprit, inclusiv cel al bărcilor de pescari. Ambarcațiunile din nord-vestul Crimeei au staționat aici navigația acestora fiind interzisă. La 18 mai 2022, am obținut permisiunea de a naviga pentru a ne ridica uneltele de pescuit care se aflau în mare din 24 februarie din cauza „operațiunii speciale” , a declarat un pescar.

Armata rusă a bombardat rezistența ucraineană dintr-o localitate din regiunea Donețk. Ucraina este pregătită să riposteze. Însă, pentru a se apăra împotriva rachetelor de croazieră ruseşti, armata ucraineană are nevoie urgentă de sisteme de rachete cu lansare multiplă.

Bombele soldaților lui Putin nu se opresc aici. Un oraș din regiunea Lugansk nu mai este un loc sigur pentru nimeni. Militarii lui Putin au bombardat un centru de asistență umanitară și au avariat o mașină care livra alimente în regiunea Lugansk.

În estul Ucrainei se dau lupte grele pentru cucerirea orașului Severodonețk. Armata rusă vrea să distrugă orașul la fel ca pe Mariupol.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o întrevedere cu prim-ministrul finlandez, Sanna Marin la Kiev. Zelenski a mulțumit Finlandei pentru cinci pachete de ajutor militar, sancțiuni împotriva Rusiei și sprijin financiar și umanitar.

,,Aș dori să mulțumesc poporului Finlandei. Din câte știu, cinci pachete de sprijin militar au fost deja alocate țării noastre. Apreciem foarte mult .

Pe lângă acest ajutor financiar, unitatea politică a țării noastre este, de asemenea, foarte importantă pentru noi, la fel ca și poziția partenerilor noștri în ceea ce privește viitoarea noastră admitere și susținerea admiterii noastre în Uniunea Europeană„, a transmis Zelenski.

Peste 80.000 de ucraineni strămutați se adăpostesc în regiunea Zaporojie, inclusiv 6.000 de rezidenți ai Mariupolului, a declarat șeful administrației militare a regiunii. Au existat complicații grave, rușii nu au lăsat mașinile să treacă, au reținut oameni la intrarea în Vasylivka și i-au folosit ca scut uman pentru a-și redistribui forțele. Oleksandr Starukh

,,Așa cum am spus, ieri au sosit aproape 1.000 de persoane, peste 900 de persoane. Acest flux de oameni, concetățenii noștri, continuă să vină în același mod. Toate acestea s-au întâmplat în condiții de extrem de complicate. Mașinile nu au avut voie să circule timp de câteva zile. Oamenii au fost ținuți în fața la Vasylivka. Oamenii nu puteau să plece. De fapt, ocupanții i-au folosit ca scuturi umane pentru a-și redesfășura trupele. Cu toate acestea, fluxul de oameni continuă, nu se diminuează. Oamenii se duc în Zaporizhzhia” , a declarat Oleksandr Starukh.

The post LIVE UPDATE. Ziua 94 de război. Ucraina nu cedează nici un centimetru din teritorii Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code