Flux-stiri

Macron o avertizează pe Le Pen că riscă un „război civil” dacă va interzice purtarea baticului în spaţii publice

Le PenLe Pen

  • Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a dovedit a fi mai convingător decât Marine Le Pen în dezbaterea televizată.
  • Le Pen intenţionează să elibereze femeile musulmane de sub uniforma impusă de islamişti.
  • La rândul său, Le Pen l-a atacat pe Macron pentru crearea dezbinării și divizarea societății franceze în timpul celor cinci ani de mandat.

Preşedintele Emmanuel Macron şi-a avertizat miercuri contestatoarea sa de extremă-dreapta, Marine Le Pen, că va aduce Franţa în pragul unui război civil dacă va interzice baticul islamic sau hijab-ul, aşa cum este cunoscut în lumea musulmană.

În cazul meu, nu va exista nicio interdicţie pentru batic şi cu atât mai puţin, pentru manifestare religioasă”, a declarat Macron.

În cadrul dezbaterii televizate, a prevalat discursul de extremă dreaptă care a dominat campania lui Le Pen.

Le Pen intenţionează să elibereze femeile musulmane de sub uniforma impusă de islamişti, interzicând vălul în spaţiile publice. Macron se opune interdicţiei propuse, consideră că este neconstituţională şi poate declanşa un „război civil”. Macron a argumentat că legea din 1905 privind secularismul nu se referă la „combaterea unei religii”.

Pentru Macron, aceste alegeri sunt cruciale, nu doar pentru că sunt o luptă a ideologiilor, ci şi ca un „referendum asupra a ceea ce francezii sunt profund pro sau contra.”

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a dovedit a fi mai convingător decât candidatul de extremă-dreapta Marine Le Pen într-o dezbatere pre-electorală la televiziunea franceză înaintea scrutinului prezidenţial de duminică, conform unui sondaj de opinie.

Sondajul rapid realizat de Elabe pentru BFM TV a constatat că 59% dintre telespectatorii intervievaţi l-au considerat pe Macron mai convingător decât Le Pen. În 2017, aceeaşi firmă de sondaje a constatat că 63% dintre cei chestionaţi l-au considerat pe actualul președinte mai convingător.

Sondajele privind intenţiile de vot pentru alegerile din 24 aprilie estimează că actualul președinte va câştiga cu aproximativ 55,5% din voturi. În 2017, acesta a învins-o pe Le Pen cu 66,1% din voturi, relatează Reuters.

The post Macron o avertizează pe Le Pen că riscă un „război civil” dacă va interzice purtarea baticului în spaţii publice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code