Flux-stiri

Macron și Putin au vorbit astăzi la telefon. Ce au discutat cei doi președinți

  • Preşedinţia Franţei a transmis, potrivit cotidianului Le Parisien, că Emmanuel Macron a vorbit două ore şi zece minute cu Vladimir Putin.
  • Cei doi lideri nu au mai vorbit de la 29 martie, dar până la acel moment au fost în contact regulat.
  • Eforturile sale de a menţine o comunicare deschisă cu liderul rus au dus la critici din partea unora, atât în ţară, cât şi în străinătate, inclusiv a premierului polonez.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului său francez, Emmanuel Macron, în cursul conversaţiei de marţi, care a durat mai mult de două ore, ca Occidentul să nu mai furnizeze armament Ucrainei, acuzând Kievul că nu este „serios” în negocieri.

Occidentul ar putea ajuta la oprirea acestor atrocităţi prin exercitarea influenţei adecvate asupra autorităţilor de la Kiev, precum şi prin oprirea aprovizionării cu arme a Ucrainei”, a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit cotidianului Le Figaro.

Kievul nu este pregătit pentru o activitate serioasă în negocierile de pace”, a subliniat Vladimir Putin în conversaţia cu Emmanuel Macron.

Preşedinţia Franţei a transmis, potrivit cotidianului Le Parisien, că Emmanuel Macron a vorbit două ore şi zece minute cu Vladimir Putin.

Potrivit Kremlinului, citat de agenţia Interfax, preşedintele Franţei „a exprimat preocupări privind securitatea alimentară la nivel mondial”, iar Vladimir Putin a răspuns că situaţia „a devenit complicată în principal din cauza sancţiunilor impuse de ţările occidentale”.

Cei doi lideri nu au mai vorbit de la 29 martie, dar până la acel moment au fost în contact regulat.

De atunci, Macron a fost reales în funcţia de preşedinte al Franţei pentru un al doilea mandat.

Eforturile sale de a menţine o comunicare deschisă cu liderul rus au dus la critici din partea unora, atât în ţară, cât şi în străinătate, inclusiv a premierului polonez.

Este de datoria mea să vorbesc cu el, avem nevoie de asta. Nu voi înceta să o fac”, a declarat el pentru un ziar francez în aprilie.

The post Macron și Putin au vorbit astăzi la telefon. Ce au discutat cei doi președinți appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code