Flux-stiri

Firefox 100 a fost lansat. Este timpul să renunți la Google Chrome?

mozilla firefoxmozilla firefox

  • Deși Google Chrome se laudă adesea cu rapiditatea cu care încarcă site-urile web, de ani de zile este cunoscut din cauza consumului mare de baterie, fără semne de îmbunătățire.
  • Versiunea 100 ne dă speranța că Firefox ar putea avea în sfârșit o șansă reală de a fi un rival pentru Google Chrome.
  • De exemplu, există un mod picture in picture îmbunătățit, care este similar cu funcția Apple din propriul browser Safari, în care un videoclip poate apărea dintr-o aplicație.

Mozilla a lansat la data de 3 mai cea mai recentă versiune a browserului său web, Firefox, ajungând la versiunea 100, aducând caracteristici noi și îmbunătățite pentru utilizatorii din toate sistemele de operare.

În timp ce Google Chrome a ajuns la versiunea 100 în luna martie, nu au existat prea multe caracteristici substanțiale care să marcheze această schimbare, dar Firefox 100 pare să fie diferit. Disponibil pentru Windows 11 și macOS, Android și iOS, Mozilla a inclus o mulțime de caracteristici noi pe care le poți încerca.

De exemplu, există un mod „picture-in-picture” îmbunătățit, care este similar cu funcția Apple din propriul browser Safari, prin care un videoclip poate să apară dintr-o aplicație și să fie vizionat oriunde, chiar și atunci când folosiți alte aplicații sau navigați pe alte site-uri web. Versiunea Firefox a acestei funcții suportă acum subtitrări și subtitrări, lucru pe care varianta Apple încă nu îl are. Există, de asemenea, noi imagini de fundal pentru utilizatorii de dispozitive mobile Firefox și o setare HTTPS-first pentru utilizatori Android, care permite un nivel suplimentar de securitate în timp ce navigați.

Cu aceste caracteristici utile, ar putea tenta unii utilizatori care folosesc Google Chrome, Safari și altele să treacă în cele din urmă la Firefox. Încă de la debutul său în 2004, Firefox a fost văzut ca prima alternativă reală la browserul Microsoft Internet Explorer, în special datorită faptului că avea tab-uri, un lucru pe care astăzi îl folosim cu toții în browserele noastre web, dar care la acea vreme era o noutate.

Cu toate acestea, browserul web al Mozilla a dispărut oarecum în ultimii ani, în principal din cauza faptului că Chrome, Safari și browserul web Edge al Microsoft sunt mai vizibile datorită bugetului de marketing de care dispun Apple, Google și Microsoft.

Dar cu suport pentru subtitrări și suport pentru Netflix, YouTube și Prime Video, aceasta ar putea fi singura caracteristică care să îi tenteze pe utilizatori să treacă la Firefox.

The post Firefox 100 a fost lansat. Este timpul să renunți la Google Chrome? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code