Flux-stiri

România și Polonia ar putea fi următoarele ținte ale Kremlinului. Ce spun specialiștii

  • Jurnaliștii de la publicația rusă Pravda spun că următoarele ținte ale Kremlinului ar putea fi România și Polonia.
  • De mai bine de două luni, războiul din Ucraina te îngrijorează.
  • Tiberiu Frățilă, contraamiral în rezervă merge mai departe și spune că Putin nu are forța necesară
    pentru a ataca România.

Publicația rusă Pravda scrie că România și Polonia ar putea fi următoarele ținte ale Rusiei. Putin amenință cu atacuri fulgerătoare țările care intervin în războiul din Ucraina. Fostul ministru al Apărării spune că România ar face față unui posibil atac.

De mai bine de două luni, războiul din Ucraina te îngrijorează. Te gândești la mamele, bunicii și copiii de acolo și te întrebi până unde poate să meargă Putin.

Jurnaliștii de la publicația rusă Pravda spun că următoarele ținte ale Kremlinului ar putea fi România și Polonia.

De ce sunt luate în discuție cele două țări, îți explică fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor.

Mihai Fifor: ,,suntem foarte aproape de zona de conflict

Mihai Fifor, fost ministru al Apărării a transmis că ,,în acest moment, conflictul se desfășoară în zona de sud-est și vedem că există tendința de extidere către sud-vestul Ucrainei. Adică foarte aproape de frontiera României și evident că se încearcă evidențierea de astfel de potențiale ținte în zona de proximitate. Respectiv România, pentru că suntem foarte aproape de zona de conflict, dar și Polonia care este foarte implicată în primirea de refugiați, în sprijin cu echipament militar„.

Tiberiu Frățilă, contraamiral în rezervă merge mai departe și spune că Putin nu are forța necesară
pentru a ataca România. Iar dacă totuși ar face-o, ar întâmpina o rezistență mult mare decât în Ucraina.

Tiberiu Frățilă, contraamiral în rezervă spune că ,,România se bazează pe cei 70 de mii de militari, pe tehnica mai nouă sau mai veche, pe care o avem în dotare. Problema, pentru o țară mică, membră NATO, este de a rezista în primele 48 de ore, până când sosesc aliații. Dar să nu uităm că avem aproape 3 mii de militari străini din țări NATO, care asigură flancul estic al Alianței„.

The post România și Polonia ar putea fi următoarele ținte ale Kremlinului. Ce spun specialiștii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code