- Președintele Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ un sfert din populație – sau 100.000 de persoane – sunt încă blocate în „condiții inumane” în orașul Mariupol.
- Un raport al Human Rights Watch, publicat luni, a descris orașul ca fiind un „peisaj infernal înghețat, plin de cadavre și clădiri distruse”.
- Marți, aproximativ 7.000 de persoane au reușit să scape din oraș.
Mariupol a fost ținta unor atacuri susținute ale forțelor ruse din cauza poziției sale strategice de-a lungul frontierei sudice a Ucrainei, iar președintele Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ un sfert din populație – sau 100.000 de persoane – sunt încă blocate în „condiții inumane”.
BBC spune că de săptămâni întregi, orașul este bombardat aproape fără discriminare. Un raport al Human Rights Watch, publicat luni, a descris orașul ca fiind un „peisaj infernal înghețat, plin de cadavre și clădiri distruse”.
Zelenski a descris oroarea îndurată de locuitorii orașului în discursul său de la miezul nopții: „Fără mâncare. Fără apă. Fără medicamente. Sub bombardamente constante, sub bombardamente constante”.
Noi imagini din satelit ale firmei Maxar Technologies arată amploarea pagubelor din ultima zi.
De asemenea, Zelenski a declarat că oficialii ucraineni și aliații fac tot posibilul pentru a aduce ajutoare în oraș și pentru a evacua mai mulți civili. Marți, aproximativ 7.000 de persoane au reușit să scape din oraș.
Dar cei care au fugit au fost atacați și de-a lungul coridoarelor umanitare negociate, a spus președintele.
Marți, un convoi umanitar a fost capturat de trupele rusești, a afirmat el, precizând că au fost luați prizonieri lucrători ai serviciilor de urgență de stat și șoferi de autobuz.
„Facem tot ce putem pentru a ne elibera oamenii și a debloca circulația ajutorului umanitar„, a spus el.
The post Mariupol: 100.000 de persoane sunt blocate în oraș, fără resursele necesare de supraviețuire appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor