Flux-stiri

Incidența în Capitală a depășit pragul de 4 la mie. Poate fi extinsă obligativitatea purtării măștii în spațiile aglomerate? Precizările oficialilor sunt neclare

Mască albastrăMască albastră

  • Masca redevine obligatorie în Capitală în spațiile aglomerate.
  • Asta susține actualul prefect al Capitalei, care explică faptul că decizia nu are legătură cu explozia de cazuri din ultima vreme, ci cu o hotărâre mai veche a fostei conduceri a prefecturi.

În acest moment în care Capitala a depășit pragul de 4 la mie, rată de incidență, este sau nu obligatorie masca în spațiile publice? Aceasta este întrebarea care ne frământă.

Conform Ordinului Comun dintre Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, din luna mai, masca este deja obligatorie în jurul școlilor și în stațiile de autobuz. Dacă CMBSU consideră necesar, obligativitatea purtării măștii poate fi extinsa.

Așa cum a fost înainte de începerea școlilor în preajma acestora. Iar acum, de la ora 00:00, din această noapte, masca va fi obligatorie în toate locurile menționate mai sus, plus spații aglomarate, targuri, piețe, bâlciuri, transport în comun și la locul de muncă.

De asemenea, fostul prefect Alin Stoica a spus la Aleph News, că dacă CMBSU consideră necesar, poate insititui obligativitatea purtarii mastii și pe Calea Victoriei, cand aceasta este pietonală, sau în Centrul Vechi.

Precizările Prefecturii au fost neclare, astfel că aceasta a anunțat că va transmite clarificări în orele ce urmează.

The post Incidența în Capitală a depășit pragul de 4 la mie. Poate fi extinsă obligativitatea purtării măștii în spațiile aglomerate? Precizările oficialilor sunt neclare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code