Flux-stiri

Alegeri Germania 2021: Partidul Social-Democrat şi Uniunea Creştin-Democrată, la egalitate. Când vom afla numele noului cancelar

  • Primele sondaje de la ieșirea de la urne arată că blocul conservator CDU/CSU se află la egalitate cu social-democrații de centru-stânga, cu 25% din voturi.
  • Potrivit proiecției, continuarea „marii coaliții” dintre SPD și blocul conservator CDU/DSU rămâne o opțiune valabilă.
  • Alegerea noului cancelar nu va avea loc până când nu va fi formată o coaliție de guvernare.
  • Angela Merkel va rămâne în funcție cu un rol de interimat.

Blocul conservator CDU/CSU se află la egalitate cu social-democrații de centru-stânga, cu 25% din voturi, potrivit primelor sondaje la ieșirea de la urne. Într-o cursă atât de strânsă, posibilitățile de formare a unei coaliții sunt încă neclare, relatează Deutsche Welle.

Sondajele de la ieșirea de la urne pentru alegerile federale din Germania din 2021 arată că blocul creștin-democrat de centru-dreapta și partidul lor înfrățit din Bavaria (CDU/CSU) se află la egalitate cu social-democrații de centru-stânga (SPD), cu 25%.

Verzii ecologiști se află pe poziția a treia, cu 15%. Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, și Partidul Liberal-Democrat (FDP), pro-business, s-au situat la 11%, iar Partidul Socialist de Stânga la 5%.

Într-o cursă atât de strânsă, posibilitățile de coaliție rămân neclare.

Potrivit acestor proiecții, o opțiune este o continuare a „marii coaliții” dintre SPD și blocul conservator CDU/CSU, care a condus Germania din 2013.

Alte opțiuni ar putea prevedea o coaliție în trei între CDU/CSU, Verzi și FDP.

Alternativ, SPD ar putea încerca să se asocieze cu Verzii și FDP.

Alegerea noului cancelar al Germaniei de către Bundestag nu va avea loc până când nu va fi formată o coaliție de guvernare. Acest lucru ar putea dura luni de zile.

Între timp, Angela Merkel va rămâne în funcție cu un rol de interimat.

The post Alegeri Germania 2021: Partidul Social-Democrat şi Uniunea Creştin-Democrată, la egalitate. Când vom afla numele noului cancelar appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code