Flux-stiri

Închisoarea din Kabul păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au ucis copiii și mi-au rupt Coranul”

  • În urma luptei pentru Kabul, talibanii au eliberat mii de deținuți din cea mai importantă închisoare a orașului, Pul-e-Charkhi.
  • Gardienii au fugit de spaimă, iar deținuții le-au luat locul.
  • Hafizullah este unul dintre deținuți și a mărturisit că afganii și americanii i-au intrat în casă, i-au atacat și i-au omorât copiii.
  • Hafizullah: „Mi-au rupt Coranul, iar sufletul meu nu a putut accepta asta”.

După ce talibanii au eliberat mii de deținuți din cea mai importantă închisoare a orașului, în urma luptei pentru Kabul, deținuții au devenit gardieni, arată BBC într-un material.

Pul-e-Charkhi se numește închisoarea în care deținuții au devenit gardieni, după ce au fost eliberați de talibani, iar gardienii au fugit de teama pericolelor.

BBC îl prezintă pe Hafizullah. Bărbatul a stat în închisoare 10 ani și a mărturisit că pe perioada detenției a fost torturat și bătut. Hafizullah s-a alăturat talibanilor în urma unui atac organizat asupra satului în care locuia.

„Au venit acasa, acolo unde locuiam, au luat Coranul și l-au rupt. Eu nu am putut să accept asta. Sufletul meu nu a putut accepta. Printre ei erau afgani și americani. Mi-au atacat și mi-au ucis copiii”, a mărturisit Hafizullah.

The post Închisoarea din Kabul păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au ucis copiii și mi-au rupt Coranul” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code