Flux-stiri

Medicii din Grecia au intrat în grevă. Angajații din domeniul sănătății protestează împotriva „privatizării” sistemului public de sănătate

  • Medicii greci „de la stat” protestează împotriva „privatizării” sistemului public de sănătate.
  • Până acum, medicii din spitale  erau obligaţi să lucreze exclusiv în sectorul public.
  • Sectorul public de sănătate din Grecia a fost grav afectat de criza financiară din ultimul deceniu şi de reducerile ulterioare ale cheltuielilor publice.

Medicii au protestat în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege, care permite munca cu jumătate de normă în sectorul public de sănătate şi permite medicilor privaţi să lucreze în sectorul public, potrivit presei străine.

Proiectul de lege dezbătut în Adunare va duce la „privatizarea” şi „slăbirea” sistemului naţional de sănătate (ESY) şi este „împotriva intereselor pacienţilor”, susțin sindicatele medicilor.

De la introducerea ESY în urmă cu aproape 40 de ani, medicii din spitale au fost obligaţi să lucreze „cu normă întreagă” şi „exclusiv” în sectorul public, cu excepţia profesorilor din şcolile de medicină, cărora li se permite să lucreze în sectorul privat.

Șantaj atât pentru pacienți, cât și pentru medici 

Într-o declarație, Federația medicilor de spital din Grecia (OENGE) a declarat că proiectul de lege echivalează cu un șantaj atât pentru pacienți, cât și pentru medici, susținând că acesta îi transformă pe pacienți în clienți și pe medici în vânzători.

La rândul său, guvernul conservator, care a elaborat proiectul, susţine că „ESY va fi mai eficient şi mai atractiv pentru medici, care vor oferi îngrijiri mai bune pentru pacienţi”.

Sectorul public de sănătate din Grecia a fost grav afectat de criza financiară din ultimul deceniu şi de reducerile ulterioare ale cheltuielilor publice.

The post Medicii din Grecia au intrat în grevă. Angajații din domeniul sănătății protestează împotriva „privatizării” sistemului public de sănătate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code