Flux-stiri

Meta adaugă funcția „Personal Boundary” după cazul violului virtual

Personal boundaryPersonal boundary

  • Meta introduce o nouă funcție în lupta cu hărțuirea din realitatea virtuală.
  • Funcția poartă denumirea de Personal Boundary sau, în română, limită personală.
  • Aceasta se activează în momentul în care alți utilizatori se apropie la un metru jumătate de un altul.

Meta a lui Mark Zuckerberg adaugă o funcție pentru a combate hărțuirea în realitatea virtuală, la câteva zile după ce o femeie a declarat că a fost „violată virtual de o bandă” în metaversul companiei. Funcția, numită „limită personală„, va împiedica avatarurile virtuale ale altor utilizatori să „invadeze spațiul personal al avatarului tău„, a declarat vineri compania cunoscută anterior sub numele de Facebook într-o postare pe blog.

Funcția va fi implementată în cadrul lumilor de realitate virtuală Horizon Worlds și Horizon Venues ale Meta începând de vineri. „Dacă cineva încearcă să intre în limita personală, sistemul va opri mișcarea sa de înaintare în momentul în care ajunge la limită„, a precizat Meta. „Credem că Personal Boundary este un exemplu puternic al modului în care VR are potențialul de a ajuta oamenii să interacționeze confortabil.

Funcția va intra în funcțiune dacă alți utilizatori se apropie la aproximativ un metru și jumătate unul de celălalt, a precizat compania. Vestea vine după ce o mamă britanică a declarat că a fost „violată virtual de o bandă” în timp ce testa beta Horizon Worlds de la Meta la sfârșitul anului trecut.

„În 60 de secunde de la înscriere – am fost hărțuită verbal și sexual – 3-4 avatare masculine, cu voci masculine, în esență, dar practic mi-au violat în grup avatarul și au făcut fotografii – în timp ce încercam să scap, au strigat – „nu te preface că nu ți-a plăcut” și „du-te și freacă-te la fotografie„, a scris Nina Jane Patel, în vârstă de 43 de ani, într-o postare pe blog.

Hărțuirea în metereze este o problemă serioasă în privința căreia industria trebuie să se unească pentru a pune în aplicare controale de securitate și măsuri de siguranță corecte”, a declarat Patel.

Promovarea unei reputații curate pentru produsele metaversale este crucială pentru Meta, în condițiile în care compania încearcă să transforme divizia sa neprofitabilă de realitate virtuală – care a pierdut aproximativ 10 miliarde de dolari anul trecut – într-un generator de bani, în timp ce creșterea produsului său Facebook stagnează. Zuckerberg a susținut că investiția va fi rentabilă pe termen lung.

The post Meta adaugă funcția „Personal Boundary” după cazul violului virtual appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code