Flux-stiri

Ministerul Apărării: O versiune hibridă de coronavirus a fost creată în laborator la Universitatea din Boston

  • O versiune hibridă a coronavirusului, care fuzionează o versiune Omicron cu un virus din tulpina Wuhan, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Boston în octombrie.
  • Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA a decis să investigheze activitățile conducerii universității.
  • Statele Unite nu au un control guvernamental asupra cercetării în domeniul ingineriei genetice și al biologiei sintetice.

O versiune hibridă a coronavirusului, care fuzionează o versiune Omicron cu un virus din tulpina Wuhan, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Boston în octombrie, a declarat sâmbătă șeful trupelor de protecție nucleară, biologică și chimică, generalul-locotenent Igor Kirillov, în cadrul unui briefing înaintea celei de-a noua conferințe de revizuire a Convenției privind armele biologice (BWC).

În octombrie, Universitatea din Boston a dezvoltat un coronavirus chimeric bazat pe varianta Omicron și pe tulpina originală Wuhan. Virusul hibrid dezvoltat de americani a ucis 80% din animalele de laborator infectate, provocând simptome neurologice atipice și leziuni pulmonare semnificative”, a declarat Kirillov.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA a decis să investigheze activitățile conducerii universității. Cu toate acestea, potrivit lui Kirillov, experimentul Boston” arată că Statele Unite nu au un control guvernamental asupra cercetării în domeniul ingineriei genetice și al biologiei sintetice.

În ciuda riscurilor biologice ridicate, cercetarea a fost efectuată cu fonduri guvernamentale americane, dar fără o autorizație corespunzătoare din partea organismului național de supraveghere a biosecurității și biosecurității”, a spus el.

The post Ministerul Apărării: O versiune hibridă de coronavirus a fost creată în laborator la Universitatea din Boston appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code