Flux-stiri

Ministerul Digitalizării angajează 17 experți IT, cerând ca documentele să fie depuse într-un… dosar cu șină

  • Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării angajează 17 experți IT.
  • Instituția a anunțat că oferă salarii între 3400-4000 de euro net.
  • Experții IT pot depune „dosarele cu șină” până pe 26 aprilie, la Ministerul Digitalizării.

Ești expert IT? Depune-ți dosarul cu șină la concursul organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitlizării! Instituția caută 17 specialiști în domeniul IT, care să digitalizeze România și pe care spune că-i va plăti cu 6.000 de euro net, lunar. Anunțul de angajare spune însă că experții vor primi între 3.400 și 4.000 de euro net/ lună.

Condiția principală este să aibă un dosar cu șină, în care să-și depună documentele.

Deocamdată, rigorile procedurale pe care le avem încă trebuie să le mai respectăm și trebuie să aducem acest dosar cu documentele care sunt necesare pentru selecție. Dar, cred că prin aportul acestor experți, România chiar va merge pe drumul acesta în care chiar trebuie să scăpăm de dosarul cu șină”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Marcel Boloș.

Chiar dacă ministrul promite 6.000 de euro salariu, anunțul de angajare spune că experții vor primi între 3.400 și 4.000 de euro net/ lună.

Dosarul cu șină arată însă că inovarea merge greu în România.

Nu-mi plac dosarele cu șină și nu m-aș înscrie, nu din cauza acestui motiv, la concurs, ci din cauză că eu sunt pasionat de inovație și sectorul de administrație publică, unde la nivel mondial se inovează cel mai puțin, motiv pentru care nu aș fi atras de acest lucru”, a spus expertul IT Alex Panait.

Potrivit ministrului Digitalizării, până la finalul lunii august 2026, 30 de instituții ale statului vor trebui să aibă bazele de date în cloud-ul guvernamental. Iar de asta se vor ocupa cei 17 experți pe care statul îi va angaja.

Experții sunt însă mai mult amuzați decât interesați de aceste posturi.

E oarecum ironic faptul că se cere același dosar cu șină de la niște experți în digitalizare. Dar, nu știu, poate data viitoare, când se vor angaja viitorii oameni, nu va mai fi nevoie. Și cred că ăsta e rolul echipei, până la urmă, să facă lucrul ăsta posibil. Nu știu când se digitalizează România, cred că mai durează un pic”, a spus cofondatorul Happy Cities Radu Puchiu.

Managerul Activize Tech, Mircea Vădan, spune că Ministerul Cercetării, Inovării și Digitlizării este, probabil, conștient de limitele existente la nivelul întregului sistem de angajare din România.

Pe de-o parte, îmi dau seama că și ei sunt conștienți de limitările sistemului și că încă e nevoie de dosarul cu șină și sperăm să scăpăm de el și să digitalizăm tot sistemul de angajare din sistemul românesc. Ce e relevant, dincolo de anecdota asta, e că ministerul dorește să lucreze pe niște probleme care ne afectează pe noi toți”, a spus managerul Activize Tech Mircea Vădan.

The post Ministerul Digitalizării angajează 17 experți IT, cerând ca documentele să fie depuse într-un… dosar cu șină appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code