Stiinta si tehnica

Ministrul Apararii: Nou proiect de lege pentru pregatire Militara de baza voluntara

Ministrul Apararii: Nou proiect de lege pentru pregatire Militara de baza voluntara iDevice.ro – Stiri de Ultima Ora, Tehnologie, Romania, Stiinta Adrian Gabor

Ministrul Apararii Nou proiect lege pregatire Militara baza voluntara

Ministrul Apararii spune ca romanii care au varsta cuprinsa intre 18 – 35 de ani si nu au indeplinit serviciul militar activ, sau in rezerva, pot participa pe baza de voluntariat la un program de pregatire militara de baza care are durata de 4 luni, fiind militari voluntari in termen in aceasta perioada, iar mai multe detalii aveti mai jos.

„În cursul zilei de astăzi, Ministerul Apararii Nationale, Romania a lansat, în procedură de transparență legislativă, forma inițială a unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare.
Modificările actului normativ care sunt propuse asigură coerenţa şi corelarea conţinutului legii cu prevederile actelor normative în domeniul apărării și securității naționale nou intrate în vigoare. Una dintre cele mai importante prevederi este adăugarea unei noi categorii de personal, ??????? ???????? ?̂? ??????, în structurile Ministerului Apărării Naționale, precum şi crearea cadrului legal privind participarea la programul de pregătire militară de bază a acestora.

Astfel, pe timp de pace, cetăţenii români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul stabil în România, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă, vor putea solicita Ministerului Apărării Naţionale participarea, pe bază de voluntariat, la un program de pregătire militară de bază, cu durata de până la 4 luni, în calitate de militar voluntar în termen.
Prin introducerea acestui concept se are în vedere creşterea cantităţii şi calităţii rezervei de mobilizare, care s-a diminuat progresiv ca urmare a suspendării, începând cu 1 ianuarie 2007, a serviciului militar obligatoriu pe timp de pace. Ca urmare, cetățenii români care vor executa, după adoptarea actului normativ, serviciul militar în calitate de militar voluntar în termen pot reprezenta o sursă importantă pentru completarea rezervei de mobilizare a Armatei României.

O altă prevedere a proiectului se referă la crearea cadrului legal privind ?????????? ???????? ??????̧?????? ?? ???? ?? ????, similar rezerviștilor voluntari, avându-se în vedere necesitatea menţinerii aceluiaşi nivel de pregătire militară a acestor categorii de rezervişti care pot completa, în situaţiile prevăzute de lege, structurile cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.”


Urmareste stirile iDevice.ro si prin Google News.
The post Ministrul Apararii: Nou proiect de lege pentru pregatire Militara de baza voluntara first appeared on iDevice.ro – Stiri de Ultima Ora, Tehnologie, Romania, Stiinta.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit idevice.ro
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code