Flux-stiri

Ministrul Justiției: În situații excepționale, înregistrările SRI să servească drept probe în dosare – Începe din nou „paradeala” cu portocale și zdrențe

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că, în situații excepționale, înregistrările efectuate de SRI, ar trebui să servească drept probe în dosare penale, dar această activitate să nu se transforme într-una curentă.

Noul ministrul al Justiției, avocatul Stelian Ion (USR), a declarat într­un interviu pentru HotNews.ro: ”Ideea e simplă: În anumite împrejurări, SRI poate surprinde anumite infracțiuni. Se pune problema de a nu avea o activitate curentă care să presupună urmărire penală, iar acest alucru s­a stabilit deja că SRI nu poate face urmărire penală. Însă în situații cu totul excepțional, când se surprind infracțiuni și există anumite înregistrări, irepetabile, pentru că poate nu va mai reușit procurorul să surprindă o conversație sau un moment, așa cum s­a făcut în acea interceptare. În astfel de situații, eu consider că ar trebui să servească drept probe, dar nu să se transforme în activitate curentă. Asta e marea discuție”

Stelian Ion a spus că Parchetul General a pregătit o propunere legislativă: ”Vom vedea soarta proiectului de lege care e la Senat, care a primit aviz negativ de la CSM. În condițiile în care va pica, există proiectul propus de Parchetul General”. ”Povestea cu implicarea SRI a ținut subiectul știrilor timp de câțiva ani. SRI are cu totul alt rol și sunt convins că acest lucru e înâțeles de toată lumea și că nu se va abuza pe viitor de acest rol. Judecătorii trebuie să aibă posibilitatea să verifice legalitatea acelor probe și dacă există o astfel de procedură de verificare a legalității și judecătorul are ultimul cuvânt, există un filtru important. Pârghii sunt, important este să fie folosite cu înțelepciune”, a completat ministrul.

Mmentul discuției nu este întâmplător, este exact când Negulescu a fost liberat de jugul controlului judiciar și este liber liber, previzualizându-se o achitare și o reintrare în activitate. De aici discuția cu desfințarea SIIJ. Din nou cine nu va cotiza la partid va merge la închisoare cu procese aranjate unde totul decurge ca „un lanț fără discontinuitate” (citat dintr-o sentință a unei judecătoare obedientă sistemului de la Cluj)

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code