Stiinta si tehnica

Ministrul Sanatatii: Informarea de Ultima Ora cu Hotararea pentru Romanii Ingrijorati

Ministrul Sanatatii Informarea Ultima Ora Hotararea Romanii Ingrijorati

Ministrul Sanatatii le aduce in atentia milioanelor de romani din toata tara un mesaj oficial cu o informare pe care toti ar trebui sa o aiba in atentie in momentul de fata, iar asta pentru ca mai jos avem informatii oficiale cu privire la variola maimutei, care a fost depistata in unele tari europene.

Ministrul Sanatatii a spus inca de ieri despre faptul ca o informare de la OMS cu privire la tot ceea ce ar trebui sa stie publicul larg in legatura cu variola maimultei a fost preluata si de catre ministerul pe care-l conduce, iar mai jos aveti informatiile principale legate de aceasta boala.
“Mai multe țări din regiunea europeană a OMS au raportat cazuri confirmate sau probabile de variola a maimutei (monkeypox) de la începutul lunii mai 2022.Acesta nu este un eveniment obișnuit. În afară de unul, toate celelalte cazuri raportate recent nu au călătorit într-o zonă endemică.

 Acest lucru este neobișnuit și de aceea sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare pentru a determina sursa probabilă și amploarea infecției pentru a  limita răspândirea ulterioară. OMS colaborează cu țările în cauză, facilitând schimbul de informații și sprijinind supravegherea, testarea, prevenirea infecțiilor, managementul clinic, comunicarea riscurilor și implicarea comunității.
Oricine are contact apropiat cu cineva cu variola maimutei se poate infecta. Este important să înțelegeți că variola maimutei nu se răspândește cu ușurință între oameni,  ci necesită un contact apropiat.  Majoritatea cazurilor recente s-au prezentat la clinicile pentru boli cu transmitere sexuală unde au fost testati negativ pentru infecții cu transmitere sexuală obismuite.

Simptomele pot fi ușoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Majoritatea cazurilor care s-au prezentat recent la clinicile de sănătate sexuală din Europa au prezentat erupții cutanate și leziuni la nivelul organelor genitale și anusului. Erupția cutanată sau leziunile pot fi însoțite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.   Majoritatea pacienților se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament.

Orice persoană care prezintă o erupție cutanată neobișnuită ar trebui să consulte medicul.Orice pacient cu suspiciune de variola maimutei trebuie investigat și izolat în timpul perioadelor infecțioase presupuse și cunoscute, adică în timpul stadiilor prodromale și cu erupții cutanate ale bolii. Urmărirea în timp util a contacților, măsurile de supraveghere și comunicarea riscurilor între furnizorii de servicii medicale sunt destinate prevenirii apariției altor cazuri și gestionării eficace a epidemiei actuale.”

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit idevice.ro
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code