Flux-stiri

Mircea Geoană, şeful adjunct al NATO: ,,Intrăm într-o fază decisivă a războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei”

  • Mircea Geoană a spus, într-un interviu pentru Al Jazeera, că războiul din Ucraina va intra într-o fază decisivă în următoarele săptămâni.
  • Geoană a subliniat în cadrul interviului că Alianţa nu se aşteaptă ca războiul să escaladeze şi să fie implicată NATO.
  • Geoană a mai vorbit în cadrul interviului şi despre cum a gestionat Ucraina atacul Rusiei lui Vladimir Putin.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, numărul doi din conducerea civilă a Alianţei, a spus, într-un interviu pentru Al Jazeera, că războiul din Ucraina va intra într-o fază decisivă în următoarele săptămâni.

Intrăm într-o fază decisivă a războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei. Anticipăm că următoarele săptămâni vor fi decisive, chiar dacă războiul se va întinde pe o perioadă mai lungă.

Geoană a subliniat în cadrul interviului că Alianţa nu se aşteaptă ca războiul să escaladeze şi să fie implicată NATO.

„Nu vedem, din punct de vedere militar, că Rusia vrea sau poate să escaladeze conflictul, mai ales cu NATO. Probabil faptul că NATO a mobilizat forţe semnificative suplimentare pe flancul estic, că am activat pentru prima dată în istorie planul defensiv pentru ţările estice, a fost descurajant.

Mircea Geoană: Războiul va continua în Ucraina

Cu toate acestea, adaugă Mircea Geoană, este de aşteptat ca războiul să continue în Ucraina, chiar dacă risculd e extindere al acestuia rămâne redus: „Războiul va continua, cu mai mare intensitate şi mai multe victime probabil, dar nu  vedem un risc de escaladare între Rusia şi NATO şi de asemenea încercăm să evităm un astfel de scenariu.”

Geoană a mai vorbit în cadrul interviului şi despre cum a gestionat Ucraina atacul Rusiei lui Vladimir Putin.

Ucraina, ca forţă militară, a ajuns la un standard cvasi-NATO, în timp ce Rusia a rămas o armată post-sovietică. Cred că diferenţele în calitatea leadershipului în domeniul militar nu ne-au surprins. Ne-a surprins curajul incredibil al ucrainenilor, al tuturor, nu doar al armatei. Capacităţile de comunicare ale preşedintelui Zelenski şi ale echipei sale.”

The post Mircea Geoană, şeful adjunct al NATO: ,,Intrăm într-o fază decisivă a războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code