Flux-stiri

Moldova este îngrijorată deoarece pagubele provocate de raidurile rachetelor rusești trec granița

  • Rusia a bombardat rețeaua electrică și alte instalații cu rachete și drone explozive timp de săptămâni întregi.
  • Noile lovituri au acumulat și mai multă presiune intensă asupra unui sistem energetic care este afectat mai repede decât poate fi reparat.
  • Ei spun că are efectul opus, întărind hotărârea ucrainenilor.

Mai mult de jumătate din Moldova a rămas în întuneric după ce un atac de rachete rusești a scos din funcțiune ultimele trei centrale nucleare ucrainene complet funcționale. În cea mai recentă escaladare, impactul atacurilor Rusiei a trecut la vecinul Ucrainei, o națiune cu 2,6 milioane de locuitori, deoarece cea mai mare parte a Ucrainei a fost, de asemenea, deconectată de la rețea.

Atacul mortal care a declanșat o alertă la nivel național a venit la câteva ore după ce un atac cu rachete a distrus în timpul nopții o maternitate din sudul Ucrainei, ucigând un bebeluș de două zile. Mama bebelușului și un medic au fost scoși în viață din dărâmături.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-o declarație că loviturile Rusiei asupra Ucrainei au lăsat Moldova în întuneric”. Liderul pro-occidental a promis că viitorul Moldovei trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spuni, a declarat că mai mult de jumătate din țară trebuie să fie reconectată după pana masivă de curent”. Moldova este una dintre cele mai sărace țări din Europa și are cel mai mare număr de refugiați ucraineni pe cap de locuitor.

Între timp, Parlamentul European a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a desemna Rusia drept stat sponsor al terorismului, argumentând că atacurile sale asupra unor ținte civile, cum ar fi infrastructura energetică, spitalele și școlile, au încălcat dreptul internațional.

Până în prezent, SUA a refuzat să includă Rusia pe lista statelor care sponsorizează terorismul, alături de Cuba, Coreea de Nord, Iran și Siria, sub rezerva interdicției de a exporta produse de apărare și a restricțiilor financiare.

Rusia a bombardat rețeaua electrică și alte instalații cu rachete și drone explozive timp de săptămâni întregi. Noile lovituri au acumulat și mai multă presiune intensă asupra unui sistem energetic care este afectat mai repede decât poate fi reparat.

Oficialii ucraineni cred că președintele rus Vladimir Putin speră că mizeria locuințelor neîncălzite și neiluminate în frigul și întunericul iernii va întoarce opinia publică împotriva continuării războiului.

The post Moldova este îngrijorată deoarece pagubele provocate de raidurile rachetelor rusești trec granița appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code