Flux-stiri

Muzica poate trezi din nou la viaţă pacienţii cu Alzheimer

Avem o dovadă-n plus că muzica are puteri vindecătoare. Un bărbat în vârstă de 74 de ani, bolnav de Alzheimer, uită de boală de fiecare dată când aude muzica preferată.Avem o dovadă-n plus că muzica are puteri vindecătoare. Un bărbat în vârstă de 74 de ani, bolnav de Alzheimer, uită de boală de fiecare dată când aude muzica preferată.

  • Muzica le stimulează memoria pacienților care suferă de Alzheimer.
  • Când aud muzica, bolnavilor de Alzheimer le revine o parte din memorie.
  • Un bărbat în vârstă de 74 de ani, bolnav de Alzheimer, uită de boală de fiecare dată când aude muzica preferată.

Avem o dovadă-n plus că muzica are puteri vindecătoare. Un bărbat în vârstă de 74 de ani, bolnav de Alzheimer, uită de boală de fiecare dată când aude muzica preferată.

Eddie O’Brien a fost diagnosticat cu Alzheimer în urmă cu trei ani, când au început să se manifeste primele semne ale bolii: bărbatul uita des numele apropiaților și se pierdea în drum spre casă.

Boala a evoluat rapid, iar acum abia mai poate comunica cu cei dragi. Fiica lui, care lucrează ca asistent pentru bătrâni, a găsit însă o cale prin care să-l aducă înapoi la viață: îi pune, la căști, piesele lui favorite din tinerețe.

Mare fan Elvis, bătrânul își amintește până și mișcările de dans imediat ce aude primele acorduri. Deși grav bolnav, încă mai merge în PUB-ul din localitate în fiecare zi de luni ca să asculte muzică și invită pe toată lumea la dans.

Același tratament minune a funcționat și la o fostă mare balerină din New York-ul aniilor ’60. Pacienta cu Alzheimer intra imediat în rolul ei din Lacul Lebedelor” când auzea muzica lui Ceaikovski.

The post Muzica poate trezi din nou la viaţă pacienţii cu Alzheimer appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code