Flux-stiri

NASA și ESA caută semne de viață veche pe Marte. Vor folosi un instrument nou care va fora adânc în sol pentru a găsi gheață neafectată de radiații

  • NASA și ESA colaborează pentru a căuta viață străveche pe Marte, folosind un nou instrument ce poate foreza până la 2 metri sub suprafață pentru a căuta gheață neafectată de radiații.
  • Misiunea ExoMars Rosalind Franklin, condusă de ESA și programată pentru 2028, este focalizată pe acest obiectiv.
  • Prin memorandum, NASA sprijină misiunea furnizând un furnizor de lansări comercial și tehnologie necesară pentru aterizare și forare.

NASA și ESA colaborează pentru a căuta urme de viață străveche pe Marte, folosind un nou instrument capabil să foreze până la 2 metri sub suprafața planetei pentru a căuta gheață neafectată de radiațiile de la suprafață. Acest efort se concentrează în special pe misiunea ExoMars Rosalind Franklin, care va fi lansată în 2028 și va fi condusă de ESA.

Prin intermediul unui memorandum de înțelegere, NASA va extinde sprijinul său pentru această misiune, angajând un furnizor comercial american de lansări pentru roverul Rosalind Franklin. De asemenea, NASA va furniza unități de încălzire și elemente ale sistemului de propulsie necesare pentru aterizarea roverului pe Marte.

Principalul obiectiv al acestui efort este utilizarea unui nou instrument de pe rover, care va fi primul capabil să foreze la o adâncime de până la 2 metri sub suprafața marțiană pentru a colecta mostre de gheață care au fost protejate de radiațiile de la suprafață.

The post NASA și ESA caută semne de viață veche pe Marte. Vor folosi un instrument nou care va fora adânc în sol pentru a găsi gheață neafectată de radiații appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 97 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code