Flux-stiri

Neil Young a cerut să îi fie eliminată muzica de pe Spotify

Neil-YoungNeil-Young

  • Neil Young, un susținător al măsurilor anti-COVID, a cerut să îi fie eliminată muzica de pe Spotify.
  • Motivul ar fi acela că nu dorește ca melodiile sale să fie asociate cu dezinformarea răspândită pe platformă.
  • Într-o scrisoare deschisă, muzicianul a argumentat că recurge la acest gest „pentru că Spotify răspândește informații false despre vaccinuri”.

Neil Young a cerut să îi fie eliminată muzica de pe Spotify, pe motiv că platforma răspândește informații false despre vaccinuri și nu dorește ca muzica lui să fie asociată cu dezinformarea. Artistul s-a adresat, printr-o scrisoare deschisă, către managerul său și casei sale de discuri, scrisoare postată pe site-ul web propriu, fiind, ulterior, eliminată.

Artistul a mai adăugat că a luat această decizie în urma popularității podcast-ului „The Joe Rogan Experience”, unul dintre cele mai ascultate din lume, la care Spotify are drepturi exclusive în urma unui contract de 100 de milioane de dolari.

Acesta a făcut referire la „The Joe Rogan Experience”, cel mai ascultat podcast în momentul de față de pe platforma de streaming, la care Spotify are drepturi exclusive în urma unui contract de 100 de milioane de dolari. Gazda podcastului a făcut, adesea, afirmații false cu privire la vaccinuri și COVID-19.

„Cu aproximativ 11 milioane de ascultători per episod, The Joe Rogan Experience , găzduit de Spotify, este cel mai mare podcast din lume și are o influență extraordinară. Spotify are responsabilitatea de a atenua răspândirea dezinformării pe platforma sa, deși compania nu are, în prezent, o politică de dezinformare”, a scris muzicianul.

Acesta a mai adăugat că Spotify „poate avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii.”, scrie Neil Young în scrisoarea adresată managerilor săi, notează The Guardian.

La începutul acestei luni, unii oficiali de sănătate publică s-au adresat, la rândul lor, printr-o scrisoare deschisă către Spotify, condamnând streamerul pentru podcastul lui Rogan și îndemnând platforma să își avertizeze ascultătorii cu privire la dezinformări.

The post Neil Young a cerut să îi fie eliminată muzica de pe Spotify appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code