NEWSNET

Flux-stiri

Nelu Tătaru: Numărul real de cazuri zilnice ar putea fi deja de 50.000. Oamenii mor pentru că vin prea târziu la spital, pentru că nu s-au vaccinat

  • Fostul ministru al Sănătății spune că numărul real de cazuri de COVID-19, depistate zilnic, are putea fi de 50.000.
  • Nelu Tătaru a precizat, în același context, că „oamenii mor pentru că vin prea târziu la spital, pentru că nu s-au vaccinat”.
  • Nelu Tătaru spune că nu e nevoie de implementarea de noi restricții, dar „trebuie văzut dacă acestea se respectă”.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, luni, că numărul real de cazuri de COVID-19, depistate zilnic, are putea fi de 50.000. El a precizat, în același context, că „oamenii mor pentru că vin prea târziu la spital, pentru că nu s-au vaccinat”.

„Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi. Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă și transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta și cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea școlilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi.

Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Conform fostului șef de la Sănătate, „oamenii nu mor pentru că nu sunt paturi ATI”.

„Paturi în ATI sunt. Oamenii mor pentru că vin prea târziu, pentru că nu s-au vaccinat. Nu trebuie să venim în a 10-a zi de boală când nu mai putem. Noi trebuie să înțelegem că secțiile ATI nu au ars din cauza oamenilor de acolo. Avem o infrastructură veche. După Piatra Neamț am solicitat un control. Au fost 320 de secții de ATI verificate împreună cu IGSU. Măsurile care trebuiau luate au apărut pe 27 ianuarie când eu nu mai eram ministru. Nu știu dacă au fost ignorate, că eu nu mai eram în minister”, a punctat Nelu Tătaru.

Potrivit sursei citate, nu e nevoie de implementarea de noi restricții, dar „trebuie văzut dacă acestea se respectă”.

„Nu suntem în situația din 2020 să închidem școli, să închidem tot și să stăm în casă. Au fost și ignorate restricțiile, nici nu au fost verificate. Jucăm în alt film. Cunoaștem această pandemie. Vorbim de o transmitere comunitară. Se transmite la cei care nu au trecut prin boală și la cei nevaccinați.

În valul doi cel mai mare număr de cazuri era 10.000. Acum cred că am luat-o cam ușor. În condițiile în care avem teste, ne testăm acasă, uneori poate nu declarăm și avem cazurile care trecute printr-o primă fază din boală ajung la spital direct pe terapie intensivă”, a mai spus Nelu Tătaru.

The post Nelu Tătaru: Numărul real de cazuri zilnice ar putea fi deja de 50.000. Oamenii mor pentru că vin prea târziu la spital, pentru că nu s-au vaccinat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code