Flux-stiri

New Mexico amendează o companie de producție cinematografică din cauza împușcăturii efectuate de Alec Baldwin

  • Avocata Gloria Allred îl acuză pe actor că a jucat ruleta rusească când a tras cu arma.
  • Biroul pentru sănătate și siguranță în muncă din New Mexico a declarat că Rust Movie Productions trebuie să plătească 136.793 de dolari.
  • Rust Movie Productions a declarat, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că va contesta constatările și sancțiunea.

Autoritățile de reglementare în domeniul siguranței la locul de muncă din New Mexico au declarat că au aplicat amenda maximă posibilă unei companii de producție cinematografică pentru deficiențe în ceea ce privește siguranța armelor de foc pe platoul de filmare unde actorul și producătorul Alec Baldwin a împușcat mortal un operator de imagine în octombrie.

Autoritățile de reglementare în domeniul siguranței la locul de muncă din New Mexico au aplicat miercuri amenda maximă posibilă, de aproape 137.000 de dolari, unei companii de producție cinematografică pentru deficiențe în ceea ce privește siguranța armelor de foc pe platoul de filmare al filmului „Rust”, unde actorul și producătorul Alec Baldwin a împușcat mortal un operator de imagine în octombrie.

Biroul pentru sănătate și siguranță în muncă din New Mexico a declarat că Rust Movie Productions trebuie să plătească 136.793 de dolari și a distribuit o descriere dură a eșecurilor de siguranță care încalcă protocoalele standard ale industriei, inclusiv mărturii potrivit cărora managerii de producție au luat măsuri limitate sau nu au luat nicio măsură pentru a rezolva două incidente de foc pe platou înainte de împușcăturile fatale.

Biroul a documentat, de asemenea, plângeri legate de siguranța armelor de foc din partea membrilor echipei, care nu au fost luate în considerare și a declarat că specialiștii în arme nu au fost lăsați să ia decizii privind instruirea suplimentară în materie de siguranță.

„Ceea ce am avut, pe baza constatărilor anchetatorilor noștri, a fost un set de pericole evidente pentru angajați în ceea ce privește utilizarea armelor de foc și eșecul conducerii de a acționa în legătură cu aceste pericole evidente”, a declarat pentru The Associated Press Bob Genoway, șeful biroului pentru siguranța la locul de muncă, Bob Genoway.

La o fermă de la periferia orașului Santa Fe, pe 21 octombrie 2021, Baldwin a îndreptat o armă spre directorul de imagine Halyna Hutchins în interiorul unei bisericuțe, în timpul pregătirii pentru filmarea unei scene, când arma s-a descărcat, omorând-o pe Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Noul raport privind siguranța la locul de muncă confirmă faptul că un revolver de calibru mare i-a fost înmânat lui Baldwin de către un asistent de regie, David Halls, fără a se consulta cu specialiștii în arme de pe platou în timpul sau după ce arma a fost încărcată. Autoritățile de reglementare notează că Halls a fost, de asemenea, coordonator de siguranță și că a fost prezent și a asistat la două descărcări accidentale de puști pe platou și că el și alți manageri care știau de aceste descărcări nu au luat nicio măsură de investigare, corectivă sau disciplinară. Membrii echipei și-au exprimat surprinderea și disconfortul.

„Coordonatorul de siguranță a fost prezent pe platou și nu a luat nicio măsură directă pentru a rezolva problemele de siguranță”, se arată în raport. „Conducerea a avut multiple oportunități de a lua măsuri corective și a ales să nu facă acest lucru. Ca urmare a acestor eșecuri, regizorul Joel Souza și directorul de imagine Halyna Hutchins au fost grav răniți. Halyna Hutchins a sucombat în urma rănilor suferite”.

Rust Movie Productions a declarat, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că va contesta constatările și sancțiunea.

„Deși apreciem timpul și efortul depus de OSHA în cadrul investigației sale, nu suntem de acord cu concluziile sale și intenționăm să facem apel”, a declarat Stefan Friedman. Orice apel ar urma să fie audiat inițial de către comisia de sănătate și securitate în muncă a statului.

Baldwin a emis o declarație din partea avocatului său, afirmând că investigația privind siguranța „îl disculpă pe domnul Baldwin”. Amenda statului se aplică unui film cu un buget de aproximativ 7 milioane de dolari. Lui Baldwin i s-a alocat un salariu de 250.000 de dolari ca actor și producător și este posibil să fi pus o parte din acești bani înapoi în producție.

The post New Mexico amendează o companie de producție cinematografică din cauza împușcăturii efectuate de Alec Baldwin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code