Flux-stiri

Nicolae Ciucă: România este pregătită să accepte refugiați

Nicolae Ciucă, despre alianţa cu PSDNicolae Ciucă, despre alianţa cu PSD

  • Premierul Nicolae Ciucă spune că țara noastră este pregătită pentru a accepta refugiați.
  • Ciucă a fost întrebat despre situația actuală din Ucraina și a spus că toate informațiile le primește din surse deschise.
  • Totodată, premierul a fost întrebat câți refugiați poate primi România, el spunând că este vorba despre „un număr destul de mare”.

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu a primit încă solicitări pentru repatriere a românilor din Ucraina și că țara noastră este pregătită pentru a accepta refugiați.

Ciucă a fost întrebat despre situația actuală din Ucraina și a spus că toate informațiile le primește din surse deschise.

Întrebat dacă a primit solicitări pentru a pune la dispoziție o aeronavă care să aducă în țară românii din Ucraina, premierul a răspuns că nu are nicio solicitare în acest sens.

„Există doar comunicatul MAE și în funcție de solicitări suntem pregătiți să acționăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiați, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu există nicio solicitare”, a spus Ciucă.

Totodată, premierul a fost întrebat câți refugiați poate primi România, el spunând că este vorba despre „un număr destul de mare”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a cerut, duminică, românilor să părăsească Ucraina „cât mai curând” și să evite deplasările în Peninsula Crimeea și zona de est a Ucrainei, respectiv regiunile Doneţk și Lugansk, precum și zona de frontieră a Ucrainei cu Rusia și Belarus.

The post Nicolae Ciucă: România este pregătită să accepte refugiați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code