Flux-stiri

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Bucureşti a trimis un convoi umanitar în Ucraina

nicusor-dannicusor-dan

  • Primăria București, în parteneriat cu Crucea Roșie, a trimis un convoi umanitar în Ucraina.
  • Nicușor Dan a anunțat că acesta este doar un prim transport, iar în curând vom trimite noi ajutoare umanitare către Kiev și către Ucraina.
  • Convoiul umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat miercuri după-amiază din Chitila.

Convoiul umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat miercuri după-amiază din Chitila, a anunţat, pe Facebook, primarul general Nicuşor Dan. În maşini sunt medicamente şi materiale sanitare. Transportul este realizat în parteneriat cu Crucea Roşie. Convoiul care a plecat spre Ucraina va fi urmat de alte transporturi asemănătoare.

„Este un convoi care are doar medicamente şi materiale sanitare în cele două TIR-uri şi într-o maşină, care a plecat anterior. Este un efort comun, pe de o parte al Ambasadei Ucrainei şi pe de altă parte al colegilor mei din ASSMB şi al Crucii Roşii. Ceea ce trimitem vine în urma unor solicitări precise, care ne-au parvenit prin intermediul Ambasadei Ucrainei. Aceste materiale sanitare şi medicamente pe care le trimitem sunt achiziţionate în urma unui proiect de hotărâre de consiliu, iniţiat de grupul consilierilor generali PNL pentru 5 milioane de lei, care au fost transferaţi ulterior din contul PMB în contul ASSMB”, a declarat Nicuşor Dan, menţionând că vor urma şi alte transportur

Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a precizat că s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru un astfel de transport şi că fără sprijinul Primăriei Generale şi al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti nu ar fi putut îndeplini condiţiile legale de a-l trimite.

„Crucea Roşie Română a trimis până acum în Ucraina 69 de TIR-uri, în afară de acestea două, care au reprezentat donaţii făcute de firmele din România şi de societăţi naţionale de Cruce Roşie din Europa. Fără aceste donaţii nu am fi putut fi prezenţi din primele zile în Ucraina. Săptămâna aceasta vom trimite un TIR şi la Romexpo, pentru acel magazin social cu alimente, iar luni – tot acolo – un TIR cu produse de igienă şi pamperşi pentru copii. Am comandat şi 50.000 de cutii de lapte praf, care sunt solicitate de colegii noştri de la Crucea Roşie din Ucraina”, a adăugat Ioan Silviu Lefter.

The post Nicușor Dan a anunțat că Primăria Bucureşti a trimis un convoi umanitar în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code