Flux-stiri

Nouă coridoare umanitare în Ucraina, convenite pentru luni

  • Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a confirmat că nouă coridoare umanitare vor fi deschise luni pentru evacuarea cetăţenilor.
  • Rutele includ una pentru persoane care se evacuează cu transport privat din oraşul asediat Mariupol.
  • Duminică seara, preşedintele Volodymyr Zelenskyy a avertizat că, deşi ameninţarea la adresa capitalei Kiev s-a diminuat, aceasta creşte în est.

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a confirmat că nouă coridoare umanitare vor fi deschise luni pentru evacuarea cetăţenilor.

Coridoarele planificate, care vor ajuta la evacuarea persoanelor din regiunile estice ale Ucrainei, vor fi deschise între Kiev şi Moscova, a declarat Iryna Vereshchuk.

Rutele includ una pentru persoane care se evacuează cu transport privat din oraşul asediat Mariupol.

Duminică seara, preşedintele Volodymyr Zelenskyy a avertizat că, deşi ameninţarea la adresa capitalei Kiev s-a diminuat, aceasta creşte în est.

Va fi o bătălie grea, credem în această luptă şi în victoria noastră. Suntem pregătiţi să luptăm şi, în acelaşi timp, să căutăm căi diplomatice pentru a pune capăt acestui război”, a declarat acesta.

Patruzeci și șapte de zile de invazie

Aderarea Ucrainei la UE se va întâmpla în următorii ani, iar această poveste nu va dura, cu siguranță, zeci de ani.

Una dintre companii, care și-a anunțat retragerea din Rusia, a găsit o modalitate de a vinde petrol rusesc folosind așa-numitul „amestec leton”.

Slovacia a confirmat discuțiile cu Ucraina privind vânzarea de obuziere Zuzana.

O tabără specială pentru prizonierii de război ruși este în curs de înființare în Ucraina, deoarece sunt foarte mulți. Ombudsmanul Lyudmyla Denysova a declarat acest lucru într-un interviu pentru Left Bank.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a declarat că țările UE au început să lucreze la un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, cu o „opțiune petrolieră”.

The post Nouă coridoare umanitare în Ucraina, convenite pentru luni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code