Flux-stiri

Nouă pui de broască țestoasă de mare Cardón au fost eliberați pe coasta centrală a Venezuelei

  • Nouă pui de broască țestoasă de mare Cardón au fost eliberați în Venezuela.
  • Ouăle broaștelor sunt colectate și crescute într-o crescătorie pentru protecție.
  • Eliberarea lor se face cu precauție pentru a evita prădătorii.

Nouă pui de broască țestoasă de mare Cardón, cea mai mare din lume, au fost eliberați pe coasta centrală a Venezuelei în cadrul proiectului de conservare a broaștelor de mare, „La Sabana”, scrie AP.

Ecologiștii colectează ouăle acestor broaște pe cale de dispariție și le cresc într-o crescătorie pentru a le proteja. După eclozare, broaștele sunt eliberate în mare. Eliberarea lor se face cu precauție pentru a evita prădătorii, iar traseul lor spre mare este susținut de comunitate.

„Pentru mine, a da o șansă broaștelor țestoase este deja un succes, a reuși să aduci o broască țestoasă pe uscat și apoi să o eliberezi este deja un succes pentru că le dai o șansă”, a povestit Braulio Castillo, activist de mediu.

„Nu există cuvinte pentru a descrie sentimentul de a vedea un animal atât de mic intrând în această mare imensă, de care adesea nu avem grijă”, a explicat Mariel Salas, care a luat parte la ritualul de eliberare al puilor de țestoasă.

Citește și:

The post Nouă pui de broască țestoasă de mare Cardón au fost eliberați pe coasta centrală a Venezuelei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code