Flux-stiri

O biserică din Germania a plătit peste 1 milion de euro ca să scape un preot de datoriile acumulate la jocurile de noroc

  • Biserica din Köln a plătit datoriile unui preot la jocurile de noroc.
  • Arhiepiscopia a scos 1,15 milioane de euro din fondul de rezervă.
  • O parte din bani erau destinați victimelor abuzurilor sexuale.

Minune în Săptămâna Mare la o Arhiepiscopie din Germania! Datoriile pe care un preot le adunase la jocurile de noroc au fost șterse… chiar de biserică.

Administrația Bisericii Catolice din Köln a scos 1,15 milioane de euro din fondurile sale ca să-l scape pe preot de uriașa datorie acumulată. L-au ajutat pentru că acesta trecea printr-o „urgență emoțională”, spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Deși clericul avea de dat doar puțin peste 500 de mii de euro, instituția bisericească a fost nevoită să plătească și taxe pentru donațiile pe care le-a făcut, în mai multe tranșe în 2015 și 2016, către preot. Cu tot cu dobândă și penalități, s-au mai adăugat încă 650 de mii de euro.

„Nu credem că astfel de cazuri s-ar mai putea întâmpla astăzi, pentru că am învățat din această întâmplare și relația dintre departamentul de Resurse Umane și clerici este acum mult mai strânsă și bine organizată”, spune Arhiepiscopia.

Ce-i și mai grav e că o parte din bani proveneau dintr-un fond special, destinat victimelor abuzurilor sexuale făcute de fețele bisericești. Fondul pentru nevoi speciale a fost înființat în 1952. Restul de bani au fost plătiți din bugetul pentru personal al Arhiepiscopiei.

The post O biserică din Germania a plătit peste 1 milion de euro ca să scape un preot de datoriile acumulate la jocurile de noroc appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code