Flux-stiri

O femeie din New York este al treilea pacient din lume vindecat de SIDA

Cât costă analiza de laborator care identifică noile tulpini ale coronavirusuluiCât costă analiza de laborator care identifică noile tulpini ale coronavirusului

  • Femeia a făcut un transplant de sânge din cordonul ombilical al unui bebeluș.
  • În lume sunt 37,7 milioane de cazuri de SIDA.
  • La 31 decembrie 2020, în România existau 16.848 de persoane infectate cu HIV.

O femeie din New York a devenit al treilea pacient din lume care s-a vindecat de SIDA, aparent, grație unui nou tratament revoluționar.

Pentru că suferea de leucemie, a primit un transplant de celule stem de la un adult și altul de sânge din cordonul ombilical al unui copil. Nu a mai luat antivirale, iar din 2020 virusul HIV nu a mai fost detectat în organismul ei. În sângele din cordonul ombilical al nou-născutului a fost introdusă o genă care împiedică multiplicarea virusului.

Este al treilea caz de vindecare sau remisie pe termen lung a virusului. Există totuși, posibilitatea, ca acesta să se reactiveze. Însă primele două cazuri – doi bărbați – s-au vindecat după transplant de celule stem, iar pentru asta este nevoie ca primitorul să fie compatibil cu donatorul. Nu și în cazul transplantului de sânge, acolo nu e nevoie de compatibilitate.

Dr. Steven Deeks, expert în SIDA de la Universitatea din California, San Francisco, a declarat că „faptul că este de rasă mixtă și că este femeie este foarte important din punct de vedere științific și foarte important în ceea ce privește impactul asupra comunității”, a scris The New York Times, relatează The Independent.

Femeile înregistrează majoritatea cazurilor de infectare cu HIV la nivel mondial, dar reprezintă doar 11% dintre participanții la testele de vindecare. Se crede că boala se dezvoltă diferit la bărbați și la femei. Dar doctorul Deeks a adăugat că nu consideră că noul tratament va fi utilizat pe scară largă. „Acestea sunt povești de a oferi inspirație în domeniu și, poate, foaia de parcurs”, a spus el.

Aproape 38 de milioane de persoane din întreaga lume trăiesc cu HIV, iar aproximativ 73% dintre acestea primesc tratament, adesea prin intermediul unor medicamente antiretrovirale puternice care pot controla virusul. Cei mai mulți dintre ei nu pot trece printr-un transplant de măduvă osoasă, întrucât procedura este invazivă și riscantă. Acest tip de tratament tinde să fie oferit pacienților cu cancer care nu au alte opțiuni.

The post O femeie din New York este al treilea pacient din lume vindecat de SIDA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code