Flux-stiri

O firma de Airbnb-uri care exploata refugiate din Ucraina a fost adusă în instanță

  • O firmă de curățenie pentru apartamentele închiriate pe Airbnb a exploatat femei ucrainene.
  • Refugiatele se aflau ilegal în Franța.
  • Din cele 28 de victime identificate doar una avea acte.

O firmă de curățenie pentru apartamentele închiriate pe Airbnb a exploatat femei ucrainene aflate în situații dificile și le-a plătit insuficient.

Refugiatele se aflau ilegal în Franța și nu li s-a permis să muncească. Cu toate acestea, femeile făceau curățenie în apartamente închiriate pe platforma Airbnb, menționează Le Monde.

Alți doi angajați ai VIP Services au fost, de asemenea, urmăriți penal pentru „trafic de ființe umane”. Alături de aceștia, Quentin Brackers de Hugo, directorul companiei de curățenie HostnFly, pentru care VIP Services era furnizor de servicii, a fost urmărit penal pentru că a folosit cu bună știință serviciile unor lucrători ilegali.

Din cele 28 de victime identificate de Oficiul Central pentru Combaterea Angajării Ilegale și de Inspecția Muncii, doar una avea acte. Oksana Veykogne, o franco-ucraineană, a fost cea care a alertat CGT la începutul anului 2020.

Aceasta a povestit ritmul insuportabil de lucru și de penalizările salariale impuse pentru curățenie. Femeile erau obligate să curețe podeaua stând în genunchi, să-și cumpere singure produsele de curățenie și să folosească propriile haine pentru a șterge podelele.

Într-un rezumat al faptelor, instanța a adăugat la această listă absența concediilor plătite, remunerația ajungând de multe ori la mai puțin de 50% din salariul minim.

Principala inculpată este descrisă de instanță drept „o persoană influentă” în cadrul comunității sale, care frecventează biserica ucraineană Saint-Germain-des-Prés din Paris. Aceasta deține deține și o asociație, „L’Adresse”, care oferă ucrainenilor din Franța domiciliu administrativ sau sprijin legal pentru regularizare.

The post O firma de Airbnb-uri care exploata refugiate din Ucraina a fost adusă în instanță appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code