Flux-stiri

O stea din constelația Coronae Borealis este pe cale să explodeze. Când vei putea urmări fenomenul rar

  • Steaua T Coronae Borealis este la 3.000 de ani lumină de Pământ, în întinderea emisferei nordice.
  • T Coronae Borealis face parte dintr-un sistem de două stele care orbitează una în jurul celeilalte.
  • Fenomenul va dura aproximativ o săptămână înainte ca Nova să revină la starea inițială pentru 80 de ani.

Un fenomen istoric se apropie. O stea din constelația Coronae Borealis este pe cale să explodeze, scrie BBC. Acest eveniment rar, care are loc o dată la 80 de ani, ar putea avea loc anul acesta, între mai și septembrie.

T Coronae Borealis face parte dintr-un sistem de două stele care orbitează una în jurul celeilalte. Explozia va fi vizibilă cu ochiul liber timp de câteva zile și cu binoclul timp de o săptămână înainte ca lumina provocată de coliziunea stelelor să înceapă să se estompeze. Ultima explozie înregistrată a stelei a avut loc în 1946.

Steaua T Coronae Borealis este la 3.000 de ani lumină de Pământ, în întinderea emisferei nordice. Prima explozie a avut loc în 1866. A doua a avut loc în 1946. Au existat câteva înregistrări istorice ale unui astfel de eveniment în anii 1200.

Citește și

The post O stea din constelația Coronae Borealis este pe cale să explodeze. Când vei putea urmări fenomenul rar appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 63 times, 8 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code