Flux-stiri

Oamenii de știință japonezi au creat un deget robot acoperit cu piele care se poate vindeca singur

  • Experții japonezi au creat un deget robot cu piele umană ,,vie”.
  • Cercetătorii spun că degetul se poate vindeca și singur cu un bandaj de colagen.
  • Pielea dezvoltată este încă prea slabă pentru a fi utilizată în scop comercial.

În Japonia, o echipă de oameni de știință și-a pus amprenta în domeniul roboticii. Pentru a face roboții mai umani, cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au scufundat un deget robotic într-un cilindru umplut cu o soluție de colagen și fibro-blaste dermice umane, cele două componente principale care alcătuiesc țesuturile conjunctive ale pielii.

Să arate cât mai omenesc este unul dintre obiectivele pentru creatorii de roboți umani, mai ales cei care interacționează cu oamenii în sistemul de sănătate și în industria serviciilor. Profesorul Shoji Takeuchi crede că aspectul omenesc poate îmbunătăți eficiența comunicării între roboți și oameni și de asemenea simpatia din partea clienților.

Japonezii au creat un deget robot „puțin transpirat

Echipa a demonstrat că stratul cel mai exterior era suficient de gros cât să respingă apa. Rezultatele, descrise în revista Matter, nu numai că au conferit degetului robotic o textură asemănătoare pielii, ci și funcții de autovindecare.

Potrivit echipei: ,,Pielea robotului are suficientă putere și elasticitate să supraviețuiască unei îndoiri sau întinderi. Cu toate acestea autorii studiului spun că pielea este mult mai subțire și nu poate supraviețui mult fără nutrienți suplimentari administrați constant.”

The post Oamenii de știință japonezi au creat un deget robot acoperit cu piele care se poate vindeca singur appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code