Flux-stiri

Octavian Jurma: În 3 luni ale valului 4 au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente

ă „glasul morţilor se aude în continuare mai tare în România”ă „glasul morţilor se aude în continuare mai tare în România”

  • În 3 luni de la debutul valului 4-Delta au murit la fel de mulţi copii între 0 şi 19 ani câţi au murit în 12 luni, în toate valurile precedente combinat, respectiv 18 minori, spune epidemiologul Octavian Jurma.
  • El spune că „glasul morţilor se aude în continuare mai tare în România”.

Octavian Jurma scrie, miercuri, că deşi toată lumea e cu ochii pe „circul politic”, glasul morţilor se aude în continuare mai tare în România decât cel al politicienilor.

„Azi, 10 noiembrie 2021, este încă o zi tristă pentru România care vine să atragă atenţia asupra consecinţelor nefaste ale deschiderii şcolilor cu nesocotirea deliberată a normelor de siguranţă, indiferent de incidenţa cazurilor noi şi asumarea politică împotriva recomandărilor medicilor, experţilor în sănătate publică şi chiar a instituţiilor de sănătate publică. În 3 luni de la debutul valului 4-Delta au murit le fel de mulţi minori, 18 copii (minori între 0 şi 19 ani), câţi au murit în 12 luni în toate valurile precedente combinat, când au murit de COVID-19 tot 18 minori. De la debutul pandemiei şi până la debutul valului 4-Delta au murit oficial în România 34.253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) în mai mult de 1 an. De la debutul valului 4-Delta în august şi până azi, într-un interval de 4 ori mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2 ori mai mic (17.635 decese din august 2021 până acum)”, scrie epidemiologul Octavian Jurma.

Acesta atrage atenţia că valul 4-Delta este înca departe de a fi încheiat şi este abia coborât la nivelul vârfului valului 2.

„Încă sper că s-a greşit undeva în raportări sau am greşit eu în interpretarea datelor. În nicio altă categorie de vârstă diferenţa nu este atât de dramatică în valul Delta faţă de valurile precedente, chiar dacă tinerii sunt proporţional mai puternic afectaţi şi în intervalul 20-59 de ani. Pot doar să remarc că e puţin probabil să avem mai puţine decese ale minorilor în săptămânile care au urmat vârfului de cazuri din România (19 octombrie 2021) decât în săptămânile care au precedat acest vârf. Mai pe româneşte, există suspiciuni că ne mint deja din octombrie în privinţa numărului real de morţi mai ales în rândul tinerilor După aproape 2 ani de luptă cu pandemia în fiecare val, în România rezultatele sunt mai proaste nu mai bune şi direct proporţional cu nivelul de control politic al politicii de sănătate publică”, mai spune dr. Jurma.

Potrivit lui Jurma, singura veste buna este că 18 decese rămân procentual un număr foarte mic faţă de numărul total de decese din valul 4, adică aproape 18.000 până în prezent.

„Chiar şi aşa, numărul de spitalizări, cazuri severe care necesită ATI şi decese este inacceptabil de mare, spre exemplu Italia are tot 36 de decese în această categorie de la debutul pandemiei la o populaţie triplă”, mai spune Jurma.

The post Octavian Jurma: În 3 luni ale valului 4 au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code