Flux-stiri

Oficiali americani: Consolidarea Rusiei la granița cu Ucraina include provizii de sânge pentru răniți

trupe-ruseștitrupe-rusești

  • Trei oficiali americani au declarat că Rusia își consolidează trupele la granița cu Ucraina și prin provizii de sânge pentru răniți.
  • Dezvăluirea a fost făcută sub protecția anonimatului și duce la îngrijorări tot mai mari că Rusia ar putea ataca oricând Ucraina printr-o nouă invazie.
  • Ministrul rus al Apărării nu a răspuns solicitărilor imediate de a confirma acest lucru și de a face comentarii.

O consolidare a trupelor rusești la granița cu Ucraina include provizii de sânge pentru răniți, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters, un detaliu care întărește comentariile americane potrivit cărora Rusia are acum în mod clar capacitatea de a acționa asupra vecinului său.

Dezvăluirea făcută de oficiali, care au vorbit sub protecția anonimatului, se adaugă la îngrijorarea tot mai mare a SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie în Ucraina, în condițiile în care a adunat peste 100.000 de soldați în apropierea granițelor sale.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare scrisă de comentarii. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Occidentul nu a abordat principalele cereri de securitate ale Moscovei în criza privind fostul stat sovietic – dar a spus că este pregătit să continue discuțiile, oferind o anumită speranță că un atac nu este iminent.

Putin a oferit prima sa reacție la răspunsurile SUA și NATO la cererile Rusiei într-o convorbire telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron, după săptămâni de tăcere. Kremlinul l-a citat pe Putin spunându-i lui Macron că va studia răspunsurile oferite de Washington și NATO în această săptămână înainte de a decide asupra unor acțiuni suplimentare.

Actuali și foști oficiali americani au declarat că indicatori precum rezervele de sânge au fost critici pentru a determina dacă Moscova va fi pregătită să efectueze o invazie, dacă Putin va decide să facă acest lucru.

Un oficial al președinției franceze a declarat că Putin, în convorbirea cu Macron, a subliniat că nu dorește ca situația să se intensifice, reluând comentariile ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a declarat că Moscova nu dorește război. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța militară occidentală urmărește îndeaproape cum Rusia mută trupe și arme în Belarus pentru exerciții.

The post Oficiali americani: Consolidarea Rusiei la granița cu Ucraina include provizii de sânge pentru răniți appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code