Flux-stiri

Olaf Scholz, la finalul summitului UE: „Vladimir Putin nu va reuşi să aducă Europa în genunchi”

ScholzScholz

  • Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a afirmat, la finalul reuniunii Consiliului European, că tarifele la importurile de energie sunt prea mari”.
  • Scholz a pledat pentru noi negocieri cu furnizori de gaze precum Statele Unite, Norvegia, ţări din zona Golfului Persic şi din Africa. Încă avem multe de făcut”, a subliniat liderul de la Berlin.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin „nu va reuşi să aducă Europa în genunchi prin şantajul în domeniul energiei”, a insistat Olaf Scholz.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, criticat pentru acordarea în mod unilateral de subvenţii masive pentru compensarea preţurilor la gaze, a afirmat, la finalul reuniunii Consiliului European, că tarifele la importurile de energie sunt prea mari”, declarându-se încrezător într-o soluţie europeană.

Olaf Scholz a confirmat că liderii ţărilor UE au stabilit să fie elaborat un plan comun pentru reducerea preţurilor la energie. „Preţurile importurilor de gaze sunt prea mari, trebuie să le reducem„, a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiei Die Welt, la finalul reuniunii de la Praga.

Cancelarul Germaniei a pledat pentru noi negocieri cu furnizori de gaze precum Statele Unite, Norvegia, ţări din zona Golfului Persic şi din Africa. Încă avem multe de făcut”, a subliniat liderul de la Berlin.

Preşedintele rus Vladimir Putin „nu va reuşi să aducă Europa în genunchi prin şantajul în domeniul energiei”, a insistat Olaf Scholz.

Liderii UE au decis „implementarea unor mecanisme de solidaritate finaciară la nivel european” pentru a face faţă tarifelor mari la energie asociate crizei războiului din Ucraina, a afirmat anterior Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, la finalul reuniunii de la Praga.

În cursul summitului, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, criticase planul Germaniei privind compensarea prin subvenţii de 200 de miliarde de euro a preţurilor la energie, iar cancelarul Olaf Scholz, susţinut de omologul său austriac, Karl Nehammer, reproşaseră lipsa unei soluţii comunitare elaborate de Bruxelles.

The post Olaf Scholz, la finalul summitului UE: „Vladimir Putin nu va reuşi să aducă Europa în genunchi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code