Flux-stiri

OMICRON închide granițe. Noua variantă COVID, detectată în tot mai multe țări din Europa

  • Mai multe state și-au închis granițele pentru călătorii care vin din țări din Africa
  • Marea Britanie a detectat 11 infectări cu noua variantă Omicron
  • Elveția are un caz suspect de infectare cu tulpina Omicron

Noua variantă a coronavirusului, Omicron, este detectată în tot mai multe țări din Europa. Din acest motiv, autoritățile se grăbesc să impună restricții pentru a limita răspândirea noii tulpini.

Mai multe detalii despre subiect a oferit Laura Boico, editor Aleph News.

Laura, ce măsuri au luat țările din Europa?

LAURA: Marea Britanie a confirmat 11 infectări cu varianta Omicron. Din acest motiv, doza booster va fi acum disponibilă pentru toţi adulţii. Totodată, țara a înăsprit condițiile de intrare pe teritoriu. Primul caz cu varianta Omicron a fost confirmat și în Spania. De asemenea, Elveția are un caz suspect de infectare . Elvețienii au votat prin referendum introducerea certificatului COVID. Aproximativ 63% dintre aceștia au spus „da” legii privind combaterea COVID-19. Belgia, prima țară europeană care a anunțat că a detectat un caz de infectare cu noua tulpină a închis cluburile și impune telemunca, acolo unde este posibil. În Portugalia, care a confirmat 13 cazuri, masca va fi din nou obligatorie în spațiile închise de la 1 decembrie, iar certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în anumite locații. Au mai fost confirmate cazuri și în Danemarca, Scoția, Olanda, Austria, Italia, Germania și Cehia. Și autoritățile de la București au anunțat că impun o carantină de 14 zile pentru cetățenii români și ai altor state din UE care vin în România din cele opt țări sud-africane aflate pe lista roșie.

Ce știm despre apariția acestei noi variante a coronavirusului?

LAURA: Cercetărorii britanici spun că de vină pentru apariția acesteia, ar fi rata mică de vaccinare. Michael Head, specialist în sănătate globală spune că primul caz ar putea fi apărut în altă zonă sub-sahariană. A fost însă detectat în Africa, datorită secvențierilor care se fac în această țară. Iată însă și o veste bună: companiile Pfizer, Moderna şi Johnson and Johnson lucrează la vaccinuri împotriva COVID-19 care ţintesc noua variantă Omicron.

The post OMICRON închide granițe. Noua variantă COVID, detectată în tot mai multe țări din Europa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code