Flux-stiri

OMS, despre vaccinarea în masă a populației contra variolei maimuței: „Nu este cazul”

Vaccinarea împotriva variolei maimuței nu este de actualitateVaccinarea împotriva variolei maimuței nu este de actualitate

  • Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variola maimuței din Europa și America de Nord ar necesita vaccinarea în masă a populației.
  • Măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual sigur vor contribui la controlul răspândirii bolii, a declarat un înalt oficial al OMS.
  • Într-un interviu acordat Reuters pe 23 mai, Richard Peabody, care conduce echipa de agenți patogeni deosebit de periculoși a OMS, a mai spus că principalele măsuri de combatere a focarului sunt localizarea contactelor și izolarea.

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variola maimuței din Europa și America de Nord ar necesita vaccinarea în masă a populației.

Autoritățile sanitare din Europa și America de Nord studiază peste 100 de cazuri confirmate de variola maimuței, cel mai mare focar de virus în afara Africii.

Această infecție virală este endemică în Africa de zeci de ani și a îmbolnăvit mii de oameni în ultimele 5 decenii. În Congo, doar din luna ianuarie, au fost infectați cu această boală 1200 de oameni și 58 au murit. În SUA, peste 200 de persoane din 27 de state americane au fost infectate cu această boală în 2021, fără ca autoritățile să poată spune sigur de unde au luat această boală, potrivit Sky.com.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în 20 mai că răspândirea variolei maimuței în Europa s-ar putea accelera în lunile de vară.

Virusul este derivat de la primate și alte animale sălbatice. Provoacă febră, dureri corporale, frisoane și alte simptome, inclusiv erupții cutanate și leziuni pe față și alte părți ale corpului.

Nu există un remediu pentru variola maimuței, dar vaccinurile împotriva variolei oferă o protecție puternică împotriva virusului.

The post OMS, despre vaccinarea în masă a populației contra variolei maimuței: „Nu este cazul” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code