Flux-stiri

OMS: Peste jumătate din Europa ar avea COVID-19 în două luni

COVIDCOVID

  • În următoarele opt săptămâni, peste jumătate din europeni vor contracta COVID-19, anunță OMS.
  • Austria, Grecia și Italia au impus noi cerințe de vaccinare anti-COVID.
  • Țările din Europa de Est au ratele cele mai mici de vaccinare împotriva virusului.

OMS anunță că mai mult de jumătate din Europa ar putea contracta COVID-19 în două luni. Se estimează că varianta Omicron va infecta mai mult de jumătate dintre europeni în următoarele opt săptămâni, a declarat marți un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, care a îndemnat națiunile să întărească regulile privind masca și a avertizat că perioada în care se poate acționa se apropie.

Cazurile record de COVID-19 au pus Europa sub o presiune sporită în această iarnă, unele țări intensificând restricțiile, iar altele, precum Austria, Grecia și Italia, anunțând noi cerințe de vaccinare.

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat într-o conferință de presă virtuală că țările europene și din Asia Centrală rămân „sub o presiune intensă din cauza Covid-19” în 2022.

„Astăzi, varianta Omicron reprezintă un nou val de la Vest la Est care traversează regiunea, pe lângă valul Delta pe care toate țările îl gestionau până la sfârșitul anului 2021. În acest ritm, Institutul pentru Metrici și Evaluare în Sănătate prognozează că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a declarat el marți.

El a făcut apel la țările care nu sunt încă afectate de valul de infecție „să impună utilizarea de măști de înaltă calitate în spații închise și în interior și să se asigure că persoanele vulnerabile au acces la acestea” din cauza variantei Omicron, foarte transmisibilă. El a explicat că Europa nu a văzut încă impactul deplin al variantei în țările „în care nivelurile de vaccinare sunt mai scăzute” și este „profund îngrijorat” de faptul că Omicron a ajuns în Europa de Est, unde „vom vedea boli mai grave la persoanele nevaccinate”.

Țările din Europa de Est au unele dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune, în ciuda abundenței de vaccinuri, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), care urmărește vaccinările în Uniunea Europeană.

The post OMS: Peste jumătate din Europa ar avea COVID-19 în două luni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code