NEWSNET

Flux-stiri

OMS: Rezistenţa la medicamentele împotriva HIV este în creştere

  • Aproape jumătate dintre copiii nou diagnosticaţi în 10 ţări au HIV rezistent la medicamente, conform unui studiu, subliniind necesitatea unor noi alternative.
  • Directorul general al OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat ţările să utilizeze terapia antimicrobiană în mod responsabil pentru a asigura eficienţa.

Rezistenţa la medicamentele împotriva HIV este în creştere, potrivit unui nou raport, care a constatat că numărul persoanelor cu acest virus care sunt tratate cu antiretrovirale a crescut la 27,5 milioane, o creştere anuală de 2 milioane.

Potrivit raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, privind rezistenţa la medicamente împotriva HIV, patru din cinci ţări cu rate ridicate au înregistrat succese în suprimarea virusului cu ajutorul tratamentelor antiretrovirale, potrivit The Guardian

Trecerea de la inhibitorii nenucleozidici ai transcriptazei inverse a fost importantă pentru copii, se arată în raport, în condiţiile în care aproape jumătate dintre sugarii nou diagnosticaţi sunt purtători de HIV rezistent la medicamente, potrivit unor anchete efectuate în 10 ţări din Africa Subsahariană. OMS a declarat că o monitorizare riguroasă a rezistenţei la medicamente este esenţială pentru guvernele cu un număr mare de pacienţi cu HIV, pentru a se asigura că suprimarea virusului nu se diminuează.

Aceasta a precizat că 64% dintre aceste ţări aveau planuri de monitorizare şi de combatere a rezistenţei la medicamente. Meg Doherty, director al programelor globale HIV, hepatită şi ITS ale OMS, a declarat că raportul responsabilizează ţările pentru monitorizarea rezistenţei la medicamente şi pentru asigurarea unui tratament eficient pentru pacienţi.

 „În viitor, ne vom extinde supravegherea la noile ARV [antiretrovirale] şi la cele care sunt administrate sub formă de agenţi cu durată lungă de acţiune pentru prevenire şi tratament, astfel încât să putem menţine ARV-urile noastre pe toată durata de viaţă a persoanelor care trăiesc cu HIV, a declarat Doherty. 

Potrivit raportului, ţările care ating niveluri ridicate de supresie virală au crescut de la 33% în 2017 la 80% până la sfârşitul anului 2020, ceea ce, potrivit OMS, a prevenit transmiterea şi decesele cauzate de HIV şi a încetinit apariţia rezistenţei la medicamente. Directorul general al OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat ţările să utilizeze terapia antimicrobiană în mod responsabil pentru a asigura eficienţa. 

Antimicrobienele – inclusiv antibioticele, antiviralele, antifungicele şi antiparazitarele – reprezintă coloana vertebrală a medicinei moderne. Dar utilizarea excesivă şi abuzivă a antimicrobienelor subminează eficacitatea acestor medicamente esenţiale, a declarat Tedros. Cu toţii putem juca un rol în conservarea antimicrobienelor şi în prevenirea rezistenţei la medicamente”.

The post OMS: Rezistenţa la medicamentele împotriva HIV este în creştere appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code