Flux-stiri

ONU: Căldura din Europa este un avertisment că ne așteaptă vreme și mai caldă în viitor

caniculăcaniculă

  • Temperaturile au crescut recent cu peste 10 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.
  • Temperaturile extrem de ridicate s-au extins din Africa de Nord în sudul Europeianunță Organizația Meteorologică Mondială.
  • Valurile de căldură vor fi mai frecvente în viitor și vor veni mai devreme decât de obicei, a declarat vineri Organizația Meteorologică Mondială (OMM), având în vedere căldura care a lovit unele părți ale Europei înainte de vară.

Temperaturile au crescut recent cu peste 10 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.
Temperaturile extrem de ridicate s-au extins din Africa de Nord în sudul Europei, anunță Organizația Meteorologică Mondială.

„Ceea ce asistăm astăzi, din păcate, este o pregustare a viitorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al WCO, Claire NullisÎn unele părți ale Spaniei și Franței, temperaturile au crescut recent cu peste 10 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.

„Ca urmare a schimbărilor climatice, căldura începe mai devreme, devine din ce în ce mai frecventă și mai severă din cauza concentrațiilor de gaze cu efect de seră din atmosferă, care se află la un nivel record”, a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit OMM, temperaturile extrem de ridicate, care s-au extins din Africa de Nord în sudul Europei și se preconizează că vor afecta Elveția și Germania în weekend, sunt mai tipice lunii iulie sau august. 

Spania, Portugalia, Ungaria și Serbia sunt, de asemenea, afectate de secetă. În Statele Unite, săptămâna aceasta au fost emise avertismente de căldură pentru aproape o treime din populația țării.

The post ONU: Căldura din Europa este un avertisment că ne așteaptă vreme și mai caldă în viitor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code