Flux-stiri

Opoziția din Belarus cere SUA să adopte sancțiuni împotriva lui Lukașenko care să le reflecte pe cele impuse Moscovei

  • În cadrul unor întâlniri cu Departamentul de Stat al SUA și cu membri ai Congresului, din această săptămână, liderul opoziției belaruse a declarat că a discutat atât despre întărirea sancțiunilor viitoare, cât și despre eliminarea lacunelor din cele existente.
  • De asemenea, Sviatlana Tsikhanouskaya a declarat că a prezentat guvernului american dovezi privind implicarea liderului belarus, Alexander Lukașenko, în războiul rusesc din Ucraina.
  • Tsikhanouskaya a declarat reporterilor că i-a dat lui O’Brien „documentele cu dovezile privind implicarea lui Lukașenko în războiul împotriva Ucrainei, precum și lista companiilor și țărilor care au ajutat la eludarea sancțiunilor”.

Liderul opoziției belaruse, Sviatlana Tsikhanouskaya, a cerut Statelor Unite să adopte sancțiuni împotriva guvernului din Belarus care să le reflecte pe cele impuse Moscovei.

În cadrul unor întâlniri cu Departamentul de Stat al SUA și cu membri ai Congresului din această săptămână, Sviatlana Tsikhanouskaya a declarat că a discutat atât despre întărirea sancțiunilor viitoare, cât și despre eliminarea lacunelor din cele existente.

De asemenea, ea a declarat că a prezentat guvernului american dovezi privind implicarea liderului belarus, Alexander Lukașenko, în războiul rusesc din Ucraina.

Vorbind cu reporterii, vineri, Tsikhanouskaya a declarat că sancțiunile „trebuie să fie la fel de puternice” ca cele impuse Rusiei, „dar diferite ca structură” și ar trebui să vizeze băncile și întreprinderile de stat.

Liderul opoziției a declarat că a vorbit cu oficiali din Washington DC despre modalitățile de „a face sancțiunile mai eficiente, de a închide lacunele rămase, de a îngheța bunurile lui Lukașenko și de a bloca banii care i-au fost dați de către (Fondul Monetar Internațional)”.

Tsikhanouskaya a mai spus că a sugerat utilizarea sancțiunilor secundare pentru a închide astfel de lacune.

„Vedem cum Rusia se folosește de Belarus pentru a eluda propriile sancțiuni”, a spus ea, citând exemplul oțelului.

„Dovezi masive de lansare de rachete de pe teritoriul nostru, deplasarea de echipamente rusești pe teritoriul Belarusului

Tsikhanouskaya s-a întâlnit cu Wendy Sherman, adjunctul secretarului de stat al SUA – o întâlnire la care a participat și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken – precum și cu Jim O’Brien, șeful Biroului de coordonare a sancțiunilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Tsikhanouskaya a declarat reporterilor că i-a dat lui O’Brien „documentele cu dovezile privind implicarea lui Lukașenko în războiul împotriva Ucrainei, precum și lista companiilor și țărilor care au ajutat la eludarea sancțiunilor”.

Ea a spus că acestea includ „dovezi masive de lansare de rachete de pe teritoriul nostru, deplasarea de echipamente rusești pe teritoriul Belarusului”.

„Sunt informații din interior despre unele ordine interne privind desfășurarea diferitelor echipamente militare rusești pe teritoriul nostru”, a continuat ea. „Așadar, oamenii au colectat aceste informații pe întreaga perioadă a războiului. Ele sunt bine documentate și am transmis aceste dovezi guvernului.”

Tsikhanouskaya a declarat că nu crede că armata belarusă a participat la lansarea acestor rachete și că, în schimb, Lukașenko a dat terenul președintelui rus, Vladimir Putin, pentru a-l folosi așa cum dorește.

„Este deja un război mondial. Ne este atât de frică de cel de-al treilea război mondial, dar acesta este, deja, în desfășurare”, a spus ea. „Este un război între democrație și autocrație”.

The post Opoziția din Belarus cere SUA să adopte sancțiuni împotriva lui Lukașenko care să le reflecte pe cele impuse Moscovei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code