Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaizeci și șase de zile de invazie. „Este deja un război mondial. Ne este atât de frică de cel de-al treilea război mondial, dar acesta este, deja, în desfășurare”

  • Liderul opoziției belaruse, Sviatlana Tsikhanouskaya, a cerut Statelor Unite să adopte sancțiuni împotriva guvernului din Belarus care să le reflecte pe cele impuse Moscovei.
  • Zelenski a declarat că există un risc ridicat ca negocierile de pace cu Moscova să se încheie, iar legislatorii americani s-au angajat să acționeze rapid cu privire la un plan de a trimite până la 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să continue să lupte împotriva asaltului Rusiei.

ORA 00:00

Franţa şi Germania susţin Republica Moldova, în contextul „riscurilor destabilizării”

Franţa şi Germania sunt determinate să susţină Republica Moldova, în contextul „riscurilor destabilizării”, au anunţat, vineri seară, miniştrii de Externe francez şi german, Jean-Yves Le Drian şi Annalena Baerbock.

„Miniştrii de Externe au avut un schimb de opinii despre reacţiile Europei la războiul din Ucraina şi au evocat continuarea şi aprofundarea susţinerii acordate acestei ţări. De asemenea, cei doi miniştri au evocat situaţia din Republica Moldova şi determinarea comună de a susţine această ţară în contextul riscurilor destabilizării”, a declarat Anne-Claire Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, potrivit cotidianului Le Figaro.

Zelenski spune că negocierile de pace cu rușii sunt aproape de eșec, în timp ce bătălia face ravagii în estul țării

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că există un risc ridicat ca negocierile de pace cu Moscova să se încheie, iar legislatorii americani s-au angajat să acționeze rapid cu privire la un plan de a trimite până la 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să continue să lupte împotriva asaltului Rusiei.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, declarase joi, în timpul unei vizite la Kiev, că sunt în curs discuții intense pentru evacuarea civililor din oțelăria din Mariupol, care se află sub un atac intens al Rusiei ca parte a unei ofensive în sud și est.

Unul dintre luptătorii blocați în oraș, o țintă majoră a invaziei rusești, a declarat, pentru Reuters, că aceste comentarii i-au dat speranța că sutele de civili blocați cu ei la uzină de săptămâni vor fi evacuați după multe încercări eșuate.

Biroul lui Zelenski declarase că era planificată o operațiune pentru a scoate civilii din uzină vineri, dar nu existau semne de evacuare la lăsarea întunericului. Ulterior, el și-a exprimat pesimismul cu privire la perspectiva continuării discuțiilor de pace cu Rusia, acuzând furia publică față de ceea ce el a spus că au fost atrocitățile comise de trupele rusești.

U.E. se apropie de interzicerea petrolului rusesc, pe măsură ce crește hotărârea Occidentului

Un embargo asupra petrolului, care se aștepta să fie dificil și costisitor pentru Europa, a fost considerat puțin probabil la începutul războiului. Dar pozițiile s-au înăsprit, iar țările NATO trimit mai multe arme în Ucraina și mai multe trupe în vecinii săi.

The post LIVE UPDATE. Șaizeci și șase de zile de invazie. „Este deja un război mondial. Ne este atât de frică de cel de-al treilea război mondial, dar acesta este, deja, în desfășurare” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code