Flux-stiri

Pandemia a dus la creșterea numărului de persoane care suferă de diabet zaharat

  • Numărul bolnavilor de diabet crește.
  • 537 de milioane de adulți cu vârste între 20 și 79 de ani suferă de această afecțiune.
  • Experții recomandă sportul pentru a fi mai sănătoși și a ține bolile sub control.

Cifrele noi arată că numărul celor care suferă de diabet zaharat la nivel mondial a crescut cu 16% în ultimii doi ani. Se estimează că 537 de milioane de adulți cu vârste între 20 și 79 de ani trăiesc cu această afecțiune cronică, potrivit datelor Federației Internaționale de Diabet.

Ines Nerina are 26 de ani și este o tânără vloggeriță. A aflat că are diabet în urmă cu patru ani. Nici pandemia nu a oprit-o. Ea spune că face sport zilnic. „Primul exercițiu, două genoflexiuni, urmat de 10 pași de marș, 20 de ridicări ale genunchilor. Vom atinge genunchiul stâng cu palma dreaptă, respectiv genunchiul drept cu palma stângă. Braț, picior opus”, spune Ines Nerina în vlogurile sale de pe YouTube.

Sportul este sănătate curată, iar activitatea fizică permanentă este esențială pentru cei diagnosticați sau cu risc crescut de diabet de tip 2. Covid-19 i-a împiedicat pe oameni să facă mișcare des, iar comportamentul sedentar crește riscul de boală. Conform unor estimări, pandemia a adăugat în medie trei ore la timpul nostru de ședere în fiecare zi. Norbert Horvath este instructor de fitness și are un sfat pentru cei care vor să se mențină în formă și să fie sănătoși. „În primul rând plimbări de zece minute. Este cel mai simplu lucru. Eu recomand minimul trei plimbări de câte 10 minute pe zi. Minim 10.000 de pași zilnic”, spune acesta.

Mișcarea îmbunătățește în mod eficient controlul glucozei, tensiunea arterială, sănătatea vasculară, memoria
și ajută la prevenirea diabetului. Diabetologul Ciprian Constantin spune că sportul este o parte integrantă a tratamentului pentru diabet. „Pentru prevenția diabetului zaharat, alături de // schimbarea stilului de viață în ceea ce înseamnă alimentație, în ceea ce înseamnă cele 8 ore de somn. Sportul face parte din instrumentele medicale la îndemână”, declară diabetologul.

The post Pandemia a dus la creșterea numărului de persoane care suferă de diabet zaharat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code