NEWSNET

Flux-stiri

Pandemia loveşte în plin Ungaria: Ţara înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19

Pandemia loveşte în plin Ungaria: Ţara înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19Pandemia loveşte în plin Ungaria: Ţara înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19

  • Ungaria înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19 de la sfârşitul lunii martie
  • România, Cehia, Slovacia şi Polonia au înăsprit regulile privind purtarea măştilor şi au introdus măsuri de reducere a infecţiilor.

Ungaria înregistrează miercuri 10.265 de noi infecţii COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii martie, a anunţat guvernul.

Cazurile zilnice se apropie de vârful de 11.265, atins în timpul celui de-al treilea val al pandemiei. Ungaria nu are aproape nicio restricţie în vigoare şi rata de vaccinare este sub media Uniunii Europene, conform Reuters.

Un nou val de infecţii cu COVID-19 a cuprins întreaga Europă Centrală, iar spitalele din unele ţări, precum România, se luptă să-i facă faţă.

România, Cehia, Slovacia şi Polonia au înăsprit regulile privind purtarea măştilor şi au introdus măsuri de reducere a infecţiilor.

În Ungaria, guvernul premierului Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri la începutul anului 2022, a îndemnat populaţia să se vaccineze şi a anunţat inoculări obligatorii în instituţiile de stat, împuternicind, de asemenea, companiile private să impună vaccinarea obligatorie angajaţilor.

Dar nu a făcut obligatorie purtarea măştii în spaţii închise – cu excepţia transportului public şi a spitalelor – şi nu există alte restricţii.

Marţi, guvernul a declarat că monitorizează cazurile şi „dacă va fi necesar, va lua măsuri suplimentare”.

Guvernul nu a răspuns la întrebările trimise prin e-mail de Reuters.

Ungaria, o ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 32.514 decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei, dar numai 5,78 milioane dintre locuitorii săi sunt complet vaccinaţi.

The post Pandemia loveşte în plin Ungaria: Ţara înregistrează cele mai multe cazuri noi COVID-19 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code