Flux-stiri

Papa Francisc încurajează Europa să devină „pacificator și punte între popoare”. Mesajul său de Ziua Mondială a Tineretului

  • Papa Francisc îndeamnă Europa să își asume rolul de „pacificator și punte între popoare”.
  • Suveranul pontif încurajează tinerii să fie activi în rezolvarea conflictelor.
  • Papa a cerut liderilor catolici să asculte cu atenție victimele abuzurilor sexuale.

Papa Francisc provoacă Europa să își preia rolul de pacificator și creator de punți întro popoare, pentru a asigura pacea lumii, scrie AP. Navigăm pe oceane agitate, de aceea avem nevoie de curaj, a spus Suveranul Pontif la Lisabona, unde speră să învcurajeze tinerii veniți să sărbătorească Ziua Mondială a Tineretului să fie activi în rezolvarea conflctelor.

„Sper ca Ziua Mondială a Tineretului să fie, pentru „Bătrânul Continent”, să spunem bătrânul continent. Un impuls spre deschiderea universală pentru ca acesta să devină mai tânăr. Pentru că lumea are nevoie de Europa, de adevărata Europă. Are nevoie de rolul Europei de punte și de pacificator în partea sa estică, în Mediterana, în Africa și în Orientul Mijlociu”, a declarat suveranul pontif.

Papa Francisc a vorbit despre abuzurile sexuale din biserică

Papa Francisc nu s-a ferit să abordeze, în Portugalia și subiectul sensibil al abuzurilor sexuale din biserică. Le-a cerut liderilor catolici din Portugalia să accepte victimele abuzurilor și să le asculte cu mai multă atenție, ca să evite ca tinerii să se îndepărteze de biserică.

„Este adesea accentuată de dezamăgirea și furia cu care unii oameni privesc biserica, uneori din cauza slabei noastre mărturii și a scandalurilor care i-au pătat fața și care ne cheamă la o umilă și continuă purificare, începând cu strigătul angoasat al victimelor, care trebuie întotdeauna acceptate și ascultate”.

Citește și:

The post Papa Francisc încurajează Europa să devină „pacificator și punte între popoare”. Mesajul său de Ziua Mondială a Tineretului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code