Flux-stiri

Părintele prăjiturii tiramisu a murit la vârsta de 93 de ani. Ce înseamnă numele desertului

prajitura tiramisuprajitura tiramisu

  • Ado Campeol, supranumit părintele Tiramisu de către presa italiană, a murit la vârsta de 93 de ani.
  • Ado Campeol a fost proprietarul Le Beccherie, un restaurant din Treviso, în nordul Italiei, unde celebrul desert a fost inventat de soţia sa şi de un bucătar.

Prăjitura cu biscuiţi îmbibaţi în cafea şi mascarpone a fost adăugată în meniul lor în 1972, dar nu a fost niciodată brevetată de familie. De atunci, tiramisu a devenit un element de bază al bucătăriei italiene, adaptat de bucătari din întreaga lume.

Au existat dispute de lungă durată cu privire la originea tiramisu, inclusiv afirmaţii potrivit cărora ar fi fost servit ca afrodisiac într-un bordel din oraşul Trevisio din nordul Italiei. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că reţeta a fost dezvoltată în restaurantul lui Campeol, potrivit BBC.

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu, scriind pe Twitter că oraşul „a pierdut o altă stea din istoria sa gastronomică şi vinicolă”.

Le Beccherie a fost deschis de familia lui Campeol în 1939, iar Campeol a preluat afacerea la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit co-inventatorului desertului, Chef Roberto Linguanotto, felul de mâncare a fost rezultatul unui accident în timp ce făcea îngheţată de vanilie. Linguanotto a scăpat nişte brânză mascarpone într-un bol cu ouă şi zahăr şi, după ce a observat gustul plăcut al amestecului, i-a spus soţiei lui Campeol, Alba.

Rețeta originală de tiramisu nu conține alcool

Cei doi au perfecţionat apoi desertul adăugând biscuiţi înmuiaţi în cafea şi presăraţi cu cacao, pe care l-au numit „Tiramisù”, care se traduce prin „ridică-mă”.

Felul de mâncare a apărut într-un număr din 1981 al revistei Veneto, o publicaţie locală dedicată mâncării şi vinului, iar acum este unul dintre cele mai cunoscute deserturi din Italia şi din întreaga lume.

Variantele de tiramisu conţin alcool, cum ar fi rom sau marsala, dar reţeta originală – certificată de Academia Italiană de Bucătărie în 2010 – nu conţinea alcool, deoarece era menită să fie potrivită pentru copii.

The post Părintele prăjiturii tiramisu a murit la vârsta de 93 de ani. Ce înseamnă numele desertului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code